Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αδικία για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ

Με αφορμή την αρνητική απάντηση της προϊσταμένης της Δ/νσης προσωπικού Δ.Ε.-τμήμα Β στο ερώτημα συναδέλφου τεχνικής ειδικότητας (ΠΕ 17) αν πρέπει να προσμετρηθεί η εκπαιδευτική του προυπηρεσία στον ΟΑΕΔ για την μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

  1. Καταρχήν ότι η προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ όχι μόνο αναγνωρίζεται για συναδέλφους γενικών μαθημάτων αλλά και με βάση αυτήν την προϋπηρεσία εντάχθηκαν σύμφωνα με το νόμο 3762/2009 παρ.4 άρθρο 41 στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών από το σχολικό έτος 2009-10 .
  2. Αντίθετα συνάδελφοι τεχνικών ειδικοτήτων αφού δεν τους δόθηκε αυτό το προνόμιο αναγκάσθηκαν να διορισθούν μέσω της δοκιμασίας του ΑΣΕΠ για να διορισθούν στο Υπουργείο Παιδείας.
  3. Ο νομοθέτης προφανώς θέλησε να άρει την αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών μαθημάτων γενικής παιδείας που με την μετατροπή των ΤΕΕ Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε ΕΠΑΣ καταργήθηκαν οι θέσεις εργασίας των ανωτέρω συναδέλφων αφού στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ΕΠΑΣ δεν συμπεριλαμβάνονται μαθήματα γενικής παιδείας (ΦΕΚ 429/2008) δίνοντάς τους το δικαίωμα να εργασθούν στο Υπουργείο Παιδείας πλέον.
  4. Αντίθετα ‘’ξέχασε’’ να μεριμνήσει για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων αφού αυτοί είχαν την δυνατότητα να εργασθούν έστω και ως ωρομίσθιοι στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.
  5. Είναι προφανές ότι πρέπει να αρθεί  άμεσα η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που εργάζονται πλέον στο Υ.ΠΟ. ΠΑΙΘ και να αναγνωρισθεί και η δική τους προϋπηρεσία ως εκπαιδευτική για την μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας αλλιώς θα έχουμε άνιση μεταχείριση τους από την πολιτεία.
                                                                                                    Καραμήτσας Ιωάνης
                                                                                                 Διευθυντής 1ου Ε.Κ. Ρόδου

1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανές ότι πρέπει να αρθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ πλέον στο Υ.ΠΟ. ΠΑΙΘ και να αναγνωρισθεί και η δική τους προϋπηρεσία ως εκπαιδευτική για την μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας αλλιώς θα έχουμε άνιση μεταχείριση τους από την πολιτεία.

    Άνιση μεταχείριση είναι μόνο γι' αυτούς που εργάζονται πλέον στο Υ.ΠΟ. ΠΑΙΘ;;;;;;;
    Για όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν διδακτική προϋπηρεσία στα ΤΕΕ και ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ (ακόμη και γι΄αυτούς που δεν εργάζονται στο ΥΠΟ. ΠΑΙΘ) είναι άνιση μεταχείρηση από την πολιτεία, συνάδελφε!!!!!

    Δεν είναι άνισο όταν κάτι αγγίζει ΜΟΝΟ εμένα, αλλά όταν αγγίζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του ΟΑΕΔ.

    Ευχαριστώ και χωρίς παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή