Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΤΑΞΙΑ: ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΑΕΔ

«ΑΤΑΞΙΑ» Ενιαίο Εκπαιδευτικό Δίκτυο 
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ  ΤΟΥ ΟΑΕΔ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ
Το εκπαιδευτικό δίκτυο  «ΑΤΑΞΙΑ» που δραστηριοποιείται κυρίως στον Περιφερειακό Σύλλογο Εκπ/κών Λειτουργών Νοτιοδυτικής Ελλάδας του ΟΑΕΔ έχοντας άμεση γνώση για το δράμα των απλήρωτων συναδέλφων ωρομισθίων, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων του Οργανισμού, μετά και τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις τους καταθέτει τα εξής:
1. Ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Νοτιοδυτικής Ελλάδας στις 11-9-2014 κατέθεσε από την κίνησή μας γραπτό Προγράμμα Δράσης για τη νέα συνδικαλιστική θητεία του Δ.Σ. μεταξύ των άλλων εκφράσαμε την ανησυχία μας για το γεγονός ότι δεν είχε βγει ακόμα η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομισθίων.
3.  Είναι αδιανόητο και αντιφατικό για τους ωρομίσθιους καθηγητές ΟΑΕΔ, που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερις μήνες να τους επιβάλουν ακόμα και τώρα μνημονιακές μειώσεις του ωρομίσθιου, τι στιγμή που η νέα Ελληνική  Κυβέρνηση και ο λαός στους δρόμους κατήργησαν στη πράξη τα μνημόνια και τη λιτότητα.
4.   Για την καθυστέρηση αρχικά των έγκυρων προσλήψεων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα σχολεία μας την ευθύνη καίρια φέρουν η διοίκηση του ΟΑΕΔ και τα «στελέχη» της διεύθυνσης εκπ/σης, υπηρετώντας τα μνημόνια. Όπως επίσης και για το γεγονός ότι οι κενές μόνιμες θέσεις είναι τεράστιες χωρίς να γίνονται διορισμοί και όλα αυτά τα χρόνια να τους εμπαίζουν με φρούδες ελπίδες, που έχει ως αποτέλεσμα να τους χειραγωγούν αφού οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι βρίσκονται σε δεινή εργασιακή θέση.
5.   Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται τόσο τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΛ καθώς και οι περιφερειακοί Σύλλογοι, που δεν τολμούν ούτε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης υπέρ των συναδέλφων να βγάλουν.
6.   Στη Γεν. Συνέλευση (Κυριακή 8-2-2015) του Συλλόγου ωρομισθίων Αναπληρωτών Αττικής και Νήσων, που έγινε στην ΕΠΑΣ Μοσχάτου παραβρέθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συλλόγου Ν.Δ. Ελλάδας και εκπρόσωπος της «ΑΤΑΞΙΑΣ», Παναγιώτης Πανογιώργος της ΕΠΑΣ Αγρινίου, όπου χαιρέτησε και δήλωση τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παντελή απουσία από την Γεν. Συνέλευση και τον αγώνα των συναδέλφων ωρομισθίων, τα Δ.Σ της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ και του Συλλόγου των Μονίμων Εκπαιδευτικών Αττικής και Νήσων.
Για μια ακόμη φορά φανερώνουν το πως αντιλαμβάνονται το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, του συνδικαλιστή και την αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που καθημερινά βιώνουμε μαζί τις δυσκολίες της εκπαίδευσης στα σχολεία μας, από όλους αυτούς που προσπαθούν να πορευτούν και με τον «αστυφύλακα» και με τον χωροφύλακα».
Καλείται η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να δοθεί λύση στο όλο ζήτημα της εξόφλησης των δεδουλευμένων και να αποτραπεί η περικοπή της ωριαίας αποζημίωσης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ αυτές τις αντισυναδελφικές και ιδιότυπες συμπεριφορές, που ενισχύουν την ιδιωτία, ραθυμία,  τον ατομισμό και τις συντεχνιακές πρακτικές.
Συνάδελφοι καιρός είναι να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να ξεπεράσουμε αυτή την συνδικαλιστικά αφερέγγυα «παρέα» που αυτοαναγορεύονται και ως εκπρόσωποί μας και να στήσουμε νέες γέφυρες συνάντησης ωρομισθίων και μονίμων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ πάνω στα πραγματικά μας προβλήματα σε κοινό τόπο με αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αξιοκρατία, και αγωνιστική διάθεση.

Πάτρα 16-2-2015
«ΑΤΑΞΙΑ» Ενιαίο Εκπαιδευτικό Δίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου