Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σύλλογος ΠΕ Γ. Σεφέρης: Συμπαράσταση στον αγώνα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.
Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Αττικής και Νήσων ΟΑΕΔ με ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης ζητά να μη γίνει άλλη μείωση ωρομισθίου, να παραμείνει η εκπαίδευση του ΟΑΕΔ στη δευτεροβάθμια τυπική εκπαίδευση, να προβλεφθεί κάλυψη από το ταμείο εργασίας για τους ωρομισθίους του ΟΑΕΔ, να μονιμοποιηθούν άμεσα οι ωρομίσθιοι που τόσα χρόνια καλύπτουν...
πάγιες και διαρκείς ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο Σύλλογος κάνει λόγο για 450 μόνιμους και 1.600 ωρομισθίους στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.
Υπενθυμίζεται ότι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη (παρότι οι σχολές άνοιξαν από το Σεπτέμβρη) και από τότε παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, ενώ λόγω της καθυστερημένης πρόσληψης πολλοί δεν θα μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Ο αρμόδιος Πάρεδρος (ελεγκτικό συνέδριο - υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών), αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με το «αιτιολογικό» ότι δεν έχει προβλεφθεί μείωση στο ωρομίσθιό τους, αντίστοιχη με τη μείωση των μισθών που προέβλεπε το νέο μισθολόγιο για τους μόνιμους, δημόσιους υπάλληλους.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης» συμπαραστέκεται στον αγώνα τους  και στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν την Παρασκευή, 13 του Φλεβάρη, στις 12 π.μ. οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς παραμένουν απλήρωτοι σε Αττική, Γιάννενα και Πελοπόννησο.
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί υφίστανται εκβιασμό παραμένοντας απλήρωτοι, ώστε να δεχτούν μείωση μισθού.
Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
  • Να μη γίνει καμιά περικοπή στο ωρομίσθιο.
  • Να προβλεφθεί επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, για όλους τους μήνες της ανεργίας.
  • Να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι αναπληρωτές - ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου