Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής: Συμπαράσταση στον αγώνα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

SITE www.p-e-filis.gr Άνω Λιόσια 17.2.2015
e-mail: syllogosfilis@gmail.com
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Δ Αττικής, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας.
Θέμα: Συμπαράσταση στον αγώνα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ
Συμπαραστεκόμαστε και υπερασπίζουμε τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών αττικής και Νήσων ΟΑΕΔ οι οποίοι... με ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης ζητούν να μη γίνει άλλη μείωση ωρομισθίου, να παραμείνει η εκπαίδευση του ΟΑΕΔ στη δευτεροβάθμια τυπική εκπαίδευση, να προβλεφθεί κάλυψη από το ταμείο εργασίας για τους ωρομισθίους του ΟΑΕΔ, να μονιμοποιηθούν άμεσα οι ωρομίσθιοι που τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού, όταν μάλιστα στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ εργάζονται 450 μόνιμοι και 1.600 ωρομίσθιοι.

Υπενθυμίζεται ότι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη (παρότι οι σχολές άνοιξαν από το Σεπτέμβρη) και από τότε παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, ενώ λόγω της καθυστερημένης πρόσληψης πολλοί δεν θα μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Ο αρμόδιος Πάρεδρος (ελεγκτικό συνέδριο - υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών), αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με το «αιτιολογικό» ότι δεν έχει προβλεφθεί μείωση στο ωρομίσθιό τους, αντίστοιχη με τη μείωση των μισθών που προέβλεπε το νέο μισθολόγιο για τους μόνιμους, δημόσιους υπάλληλους.

Την Παρασκευή, 13 Φλεβάρη οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς παραμένουν απλήρωτοι σε Αττική, Γιάννενα και Πελοπόννησο.

Θεωρούμε οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί υφίστανται εκβιασμό παραμένοντας απλήρωτοι, ώστε να δεχτούν μείωση μισθού.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου