Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΑΤΑΞΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ Ν/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΑΤΑΞΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
«Τα άλογα όταν γεράσουν τα σκοτώνουν!»
Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση  πως όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται, σαν να πούμε, δύο φορές. Ξέχασε να προσθέσει, τη μια φορά σαν τραγωδία, την άλλη σαν φάρσα
Είναι ουτοπία να μιλάμε για απολογισμό και δράση ενός σωματείου εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, όταν στην ουσία δεν έχει κάνει κάτι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την «ράθυμη» πορεία του αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε γιατί ήμασταν απελπιστικά μόνοι μας. Εδώ ισχύει το γνωμικό ότι:
«οι δυνατοί αέρηδες θέλουν μεγάλες κόντρες», που δυστυχώς οι συνάδελφοι χρόνια τώρα προτιμούσαν την κομματική καταγραφή παρά την συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση για την συνέχεια στην εργασία με αξιοπρέπεια.
Τα συνδικαλιστικά όργανα στον ΟΑΕΔ σε όλα τα επίπεδα τοπικά και κεντρικά με τον έναν ή τον άλλον έχουν ευτελιστεί, το δε επίπεδο λειτουργίας τους μας προσβάλει και μας εξοργίζει.
Μετέτρεψαν τα Συλλογικά μας όργανα σε υπόθεση μιας παρέας με στοιχεία νεποτισμού! Προτιμούν οι ηγεσίες των δύο ψευτομονομάχων να «κάνουν τις δουλειές τους» με την εκάστοτε διοίκηση του ΟΑΕΔ, και οι συνάδελφοι που δεν ανήκουν στην αυλή τους στο «πυρ το εξώτερο»!
Αποκλείουν από θέσεις διευθυντών των ΕΠΑΣ μαθητείας τον ιστορικότερο κλάδο (ΤΕ1) της ΤΕΕ και τον πολυπληθέστερο στα σχολεία μας. Τώρα τους ζητούν και την ψήφο των συναδέλφων αυτών για να τους επιβραβεύσουν για το έγκλημα που διέπραξαν. όλοι αυτοί οι «σφουγγοκωλάριοι» της εξουσίας.  
Η κυβέρνηση, μέσω της μαθητείας επιδιώκει βίαια να δώσει τους μαθητές της τυπικής και άτυπης κατάρτισης βορά στις επιχειρήσεις δωρεάν δήθεν μαθητευόμενο εργατικό προσωπικό. Να μαθητεύσουν στις κακοπληρωμένες, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην υπακοή και την ανακύκλωση της ανεργίας. Να πάρουν ουσιαστικά τις θέσεις των «παλιών», με περισσότερα δικαιώματα, εργαζόμενων γονιών τους. Να σπουδάζουν ότι θέλει ο εργοδότης, επιχειρώντας μια βαθύτερη μορφωτική λοβοτομή στα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Δυστυχώς θα 
έχουμε συρρίκνωση κλάδων ειδικοτήτων και απολύσεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην παραχώρηση των τεράστιων υποδομών (διδακτηρίων και εργαστηρίων) σε ιδιώτες με ΣΔΙΤ μέσω των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισης, που αναβαθμίστηκε πρόσφατα για τον σκοπό αυτό, με το άρθρο 66 του Ν. 4386/2016 που αντικατέστησε το άρθρο 8 του ν. 4186/2013 (Α΄193) και είναι πλέον γεγονός. Ως προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί της παράτασης των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, όταν σε όλους είναι πλέον γνωστό ότι δεν θα υπάρχουν μαθητές και οι περισσότερες ειδικότητες κλείνουν. Παράλληλα η μαθητεία που θα υλοποιούν τα ΚΠΑ καμία σχέση δεν έχει με την εκπαίδευση του ΟΑΕΔ. 
Το (φιλέτο) με τα επαγγελματικά δικαιώματά του 6ου επιπέδου, που έχουν σήμερα οι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δίδονται και στα ιδιωτικά κολέγια, με την παρέμβαση της Ε.Ε. του ΣΤΕ και της νομοθετικής εξουσίας.  Γιατί ο μαθητής να έρθει στη μαθητεία όταν μπορεί με λίγα χρήματα να γράφεται στο ΤΣΜΕΔΕ, το Γεωτεχνικό κ.λ.π. επιμελητήριο και να προσλαμβάνεται σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση κ.λ.π. 
Συνάδελφοι αυτά συμφωνήθηκαν στη Μαζική Γεν Συνέλευση της Λαμίας; Από το τεχνολογικό Λύκειο φθάσαμε να παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί; 

Συνάδελφοι
Αυτούς θα ψηφίσετε ξανά;
Να ξέρετε όμως για ότι πάθουμε εμείς θα φταίμε…

ΑΤΑΞΙΑ

ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
 ΠΑΤΡΑ 23 – Ο6 - 2016

2 σχόλια:

  1. Τα άλογα όταν γεράσουν τα σκοτώνουν! Γράφεις στην αρχή. Μάλλον οι συνάδελφοι ξεκίνησαν από σένα, ούτε μια ψήφο δεν σου δώσανε! ΟΎΤΕ ΜΙΑ!!!! (Μα ούτε και την δική σου δεν πήρες, την έδωσες στην παράταξη??? )
    Συνάδελφοι αυτούς θα ψηφίσετε ξανά; Γράφεις στο τέλος. Τους ρώτησες, σου απάντησαν, τους ίδιους ψήφισαν!!! (Με λίγο μεγαλύτερο ποσοστό, μα μην το κάνουμε θέμα!) Κουράγιο να τους ξαναρωτήσεις!
    Πήρες και το ψήφισμά σου, ομόφωνα εκτός από σένα! Έσπειρες ανέμους - θέρισες θύελλες, μην έχεις παράπονο!
    Καλά θα ήταν να μην κόψεις το σχόλιο.
    Καλό καλοκαίρι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχόλια κομμένα? Πονάνε ή φύγατε για τα μπανάκια σας?
    Ερώτηση: Σκοτώνουν και τα Γαϊδούρια όταν γερνάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή