Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΕΛΜΕ ΑΝ. ΛΙΟΣΙΩΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

 
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Άνω Λιόσια, 9 Ιουνίου,

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΕ ΙΕΚ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ κρίνει ως απαράδεκτη την απόπειρα δίωξης από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ κατά του διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου, Αργύρη Καραλίδη. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη...
κατά του εκπαιδευτικού διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου με την μέθοδο του διοικητικού ελέγχου.
Ο εκπαιδευτικός αυτός καλείται ουσιαστικά σε ΕΔΕ για «εντοπισμό τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων» ενώ τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη, που εξέτασαν δικαιολογημένες καταγγελίες ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ (για το ωράριό τους και την αναγνώριση διδακτικής προϋπηρεσίας), επιρρίπτουν ευθέως ευθύνες στη Διεύθυνση εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, για πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους. Απαλλάσσουν δε τον ίδιο για τους χειρισμούς του ως διευθυντή όσον αφορά τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών που μάλιστα είχαν τεθεί στο αρχείο της ανεξάρτητης αρχής.
Άλλωστε, η κύρια καταγγέλλουσα ωρομίσθια εκπαιδευτικός εκφράζει σε δήλωσή της την αμέριστη στήριξη στο συνάδελφο διευθυντή του ΙΕΚ – ΟΑΕΔ Καλαμακίου, Αργύρη Καραλίδη και μάλιστα εξάρει την εκπαιδευτική συνεργασία της μαζί του.
Μετά από όλα αυτά, η επιμονή της διοίκησης για χρέωση των όποιων υπηρεσιακών ευθυνών σε εκπαιδευτικούς, παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά προσπάθειας στοχοποίησης και χειραγώγησης όσων αντιστέκονται στην κατάργηση της δημόσιας ΤΕΕ, με τον κίνδυνο αυτή η διαδικασία να εμπλακεί στις προσεχείς επιλογές στελεχών.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί να πάψει κάθε δίωξη του διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου Αργύρη Καραλίδη και κάθε εκπαιδευτικού, που ενοχοποιούνται με προφορικές ανώνυμες καταγγελίες, για τους προαναφερόμενους λόγους, από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου