Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY Α(ΝΑ)ΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Α(ΝΑ)ΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
  ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 47 ΜΟΣΧΑΤΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  6932145039 (tgavlos@gmail.com), Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: 6972842012                                                                                                       ΑΡ. ΠΡΩΤ: 006  - ΗΜΕΡΟΜ: 15/02/2015
    Την Παρασκευή 13/02/15 στις 12:00, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προέβει σε παράσταση διαμαρτυρία στο γραφείο της γενικής διευθύντριας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κας Θεοδωρίδου Α. παρουσία των: κ. Γκούνη διευθυντή γραμματείας διοικητή...
και κας Καραβά Σ. προϊσταμένη διεύθυνσης Α2. Το Δ.Σ του Συλλόγου κατέθεσε το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης (Μοσχάτο, 08/02/15) και έλαβε εκ μέρους της διοίκησης τις εξής απαντήσεις:
  1.  Οι μοναδικοί απλήρωτοι ωρομίσθιοι είναι οι συνάδελφοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής & Νήσων και  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου.  Όλοι οι υπόλοιποι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ έχουν πληρωθεί με το κανονικό ωρομίσθιο, εκτός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου που έχουν πληρωθεί με μειωμένο ωρομίσθιο, λόγω του θέματος με την απόφαση του τμήματος του ελεγκτικού συνεδρίου.
   2.  Οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής & Νήσων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου, θα πληρωθούν στις 27/02/15 με μειωμένο ωρομίσθιο έως την διευθέτηση του θέματος που έχει προκύψει με το ελεγκτικό συνέδριο και τους επιτρόπους του.
   3.  Η Διοίκηση, για την διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με το ελεγκτικό συνέδριο, μας ενημέρωσε ότι την Τρίτη 10/02/15, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ απόφαση που επαναφέρει τα ωρομίσθια μας ως είχαν, χωρίς καμία περικοπή και η οποία θα σταλεί στον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος έχει ενημερωθεί και συμφωνεί στην έκδοση Κ.Υ.Α. που θα διευθετεί οριστικά το ζήτημα. Μετά την έκδοση της Κ.Υ.Α. θα πληρωθούν αναδρομικά οι διαφορές στις ώρες απ’ την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
   4.  Συζητήθηκαν διάφορες λύσεις για επιπλέον παράταση του σχολικού έτους και μας ζητήθηκαν εγγράφως οι προτάσεις του Συλλόγου μας.
   5.  Όλες οι απαντήσεις μας δόθηκαν προφορικά χωρίς γραπτές δεσμεύσεις, παρόλο που ζητήθηκε.
    Τους ενημερώσαμε ότι θα έχουμε συνάντηση την Τρίτη 17/02/15 στο Υπουργείο Εργασίας και θα θέσουμε το ζήτημα μας στον Υπουργό. Τους ενημερώσαμε επίσης, ότι η γενική συνέλευση του Συλλόγου έχει πάρει απόφαση για επίσχεση εργασίας στην οποία και εμμένουμε και θα χρησιμοποιούμε, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι  θέσεις μας την Τρίτη.
   Τέλος, θέλουμε να ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν, το Σύλλογο ωρομισθίων ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης για το ψήφισμα συμπαράστασης, τους συναδέλφους της Περιφερειακής Δ/νσης Ηπείρου για το ψήφισμα τους και για την 2ωρη στάση εργασίας που έκαναν, τους εκπροσώπους ολων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών για την συμπαράσταση και για τα ψηφίσματα τους όπως και τους μόνιμους συναδέλφους διοικητικούς και εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   ΓΚΑΒΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. o ψευτο πρόεδρος απο τα Γιάννενα που ήταν ¨?κάνει κάνει κουραμπιέδες για τον ¨ΜΕΝΤΟΡΑ¨΄του τον Γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή