Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Τρόμος στην Γαλλία: Χειροβομβίδες σε τέμενος - Νεκρή η δημοτική αστυνόμος από νέους πυροβολισμούς

Πέθανε η γυναίκα αστυνομικός που τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών στη συνοικία Μονρούζ, νότια του Παρισιού 
Ενημέρωση 12:10
Η μία επίθεση διαδέχεται την άλλη τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος, σε πόλη της Ανατολικής Γαλλίας. Όπως αναφέρει η τοπική... εφημερίδα Le Progress από την έκρηξη έγιναν θρύψαλλα τα τζάμια των γύρω καταστημάτων. Η έκρηξη έγινε από χειροβομβίδες

Το πρωί της Πέμπτης ένας άντρας πυροβόλησε κατά δύο αστυνομικών στο Porte de Chatillon, νότια του Παρισιού. Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρή μια δημοτική υπάλληλος. Ο δράστης, που φέρεται να φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, κατάφερε να διαφύγει, επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Ένας άνδρας έχει συλληφθεί, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η σχέση του με το περιστατικό.
Για την ώρα, η γαλλική αστυνομία δεν συνδέει τους πυροβολισμούς με την αιματηρή επίθεση στη Βαστίλη, όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των 3 Γάλλων που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 εργαζομένων στο περιοδικό Charlie Hebdo. Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Το σημείο που έγινε η έκρηξη από χειροβομβίδες
Embedded image permalink
Το σημείο που έγιναν οι νέοι σημερινοί πυροβολισμοί




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου