Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Όταν το «νέο» θυμίζει το χθες…η "φάκα" είναι έτοιμη! (ΦΩΤΟ)



Όταν το «νέο» θυμίζει το χθες…!
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη, κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την παρουσία της Βουλευτού κ. Ν. Βαλαβάνη επισκέφτηκε την Πειραματική Σ.Ε.Κ. Καλαμακίου, με συνοδεία μελών της ομοσπονδίας μας  (Ακριβολογώντας της πλειοψηφίας …..του 50% ..που θα ήταν μειοψηφία αν δεν εξαπατούσε την έντιμη Αταξία), υπήρχαν επίσης πολλοί συνάδελφοι και τοπικοί φορείς. Οι μόνοι που έλειπαν ήταν η εκπαιδευτική κοινότητα, αν και τα σχολεία ήταν σε φουλ λειτουργία, δηλαδή εκείνη την ώρα συνυπήρχαν ΕΠΑΣ ΣΕΚ ΠΣΕΚ και ΙΕΚ, περιέργως ο Πρόεδρος της....
Ομοσπονδίας και συν αυτόν ΔΕΝ Φρόντισε ώστε να τιμήσουμε οι εκπαιδευτικοί ΟΛΟΙ την παρουσία της αντιπροσωπίας του κοινοβουλίου.
Η επίσκεψη έγινε υπό το πρίσμα, της ειδικής μεταχείρισης, των τμημάτων του Γερμανικού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά των ΕΠΑΣ, ΣΕΚ του ΟΑΕΔ, αλλά και των ενήλικων (δηλαδή φορολογούμενων) καταρτιζόμενων  των ΙΕΚ. Διακρίσεις που άγγιζαν το εξευτελιστικό επίπεδο αποικιοκρατίας. Δηλαδή με χρήματα του ΟΑΕΔ (η καλύτερα των Ελλήνων φορολογούμενων) με εργασίες ανακατασκευής των εκπαιδευτικών κ.λ.π. χώρων, χωρίς καθυστερήσεις, η παράδοση του ΟΑΕΔ στα μεγάλο επιχειρηματικά σχέδια καλά κρατεί.
Αντίθετα ο ίδιος ο ΟΑΕΔ, δηλαδή οι δικές του εκπαιδευτικές δομές, στοιβάζονται σε ανήλιες αίθουσες, κρύα δωμάτια, σε παλιά κατεστραμμένα θρανία και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και βεβαίως όχι καθαρές, φρεσκοβαμμένες με κουρτίνες και αιρ κοντίσιον αίθουσες, όπως των υποτακτικών της Μέρκελ, μέχρι την μοναδική αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου  έδωσαν για να την μετατρέψουν σε εργαστήριο μπαρ- σέρβις. Ποιος ενδιαφέρετε σήμερα για εκδηλώσεις της 25η Μαρτιου, 28η Οκτωβρίου, 17η Νοέμβρη;; Οι καρεκλάδες συνδικαλιστές, Πράσινο-Γαλάζιοι να είναι  καλά για τις γερμανικές μπίζνες στην κατάρτιση στον ΟΑΕΔ. Μετά τα ταξίδια στο Βερολίνο και την Βόννη  που έκαναν τα γνωστά σε όλους μας άτομα και κάποιες παλιότερες εξυπηρετήσεις σε μεγαλοστελέχη της εκπαίδευσης, γνωστά τις πάσης, έστρωσαν το χαλί για την κατάργηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης υπέρ των άτυπων Σχολών Επαγγελματικές Κατάρτισης και της απλήρωτης μαθητείας, που «λατρεύουν» οι περισσότεροι για καμιά υπερωρία που πλέον και αυτές δεν υπάρχουν… Είναι αυτοί που βλέπουν το τυρί και δεν βλέπουν τη φάκα.....     
Περίεργη  κρίθηκε από τους συναδέλφους η προσπάθεια από την ΟΕΛ και πιο συγκεκριμένα από την πλειοψηφία (...που θα ήταν μειοψηφία αν δεν εξαπατούσε την Αταξία, για να μην ξεχνιόμαστε), που δεν καλεί στις συναντήσεις «εργασίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο 50% (ΔΑΚΕ) του Δ.Σ. τουλάχιστο θεσμικά και σεβασμού στις δημοκρατικές λειτουργίας του Σωματείου, κατά την συνήθη τακτική τους «όλα εν κρυπτό», μήπως για να ωραιοποιήσουν την δουλική κοινή συνεργασία (Ελλήνων – Γερμανών Χα..Χα..χα) και να μείνουν στο εθιμοτυπικό της επίσκεψης; Ή μήπως για να εγκλωβίσουν τους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στα πλοκάμια τους, ως έμπειρη «νομενκλατούρα» στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ; 
Αυτό βέβαια, έπεσε στο κενό από τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων συναδέλφων για το τι μαγειρεύουν οι εντολοδόχοι των γερμανικών συμφερόντων στον Οργανισμό με την καλικατούρα της ψευτοκατάρτισης.   
       Οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν  τόσο από την ΕΠΑΣ  τακτικοί και ωρομίσθιοι όσο και από το ΙΕΚ, αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Κατακεραύνωσαν τον απερχόμενο προϊστάμενο, που απολογητικά  προσπαθούσε να απ’ ενοχοποιηθεί επικαλούμενος «προφορικές εντολές αγνώστων»! Ο οποίος  παραδόξως ήταν εκεί, φαίνεται καλά κρατεί η εσωτερική πληροφόρηση του βαθέως μηχανισμού, να ειδοποιούν όποιους θέλουν (βλέπετε δικό τους παιδί και καμάρι… ήταν και είναι πάντα φιγουράρει στα ψηφοδέλτιά τους). Η δυναμική όμως και η καθολική κατακραυγή, έδειξε τόσο στην βουλευτή κ. Βαλαβάνη, όσο και στους υπόλοιπους φορείς, ότι  οι συνυπεύθυνοι δεν μπορούν να κρύβονται ούτε να αποποιούνται των ευθυνών τους. Αλληθωρίζουν προς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μεριά τώρα, αλλά ο κόσμος τους γνωρίζει έναν έναν. Τι και αν στέλνουν  τους πρώην «βαστάζους»   των διοικήσεων  Κικίλια – Αμπατζόγλου, ως «μωρές παρθένες» να πλευρίσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για ένα αγωνιστικό καρεκλοκαθιστικό μέλλον. «Ως πότε παλικάρια…;»
       ΓΙΑΤΙ πολύ απλά, μετά τις εκλογές και με πιθανή, διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι φίλο Μερκελιστές και οι άμεσοι συνεργάτες τους, προσπαθούν θα πλασαριστούν ξανά στο κάδρο του κυβερνητισμού για ίδιο όφελος.
Πατριώτες… οι αριστεροί δημοκράτες και κάποιοι άλλοι  συνάδελφοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα θυμίζουν παντού και πάντα,,  ποιοι «λυμαίνοντ(ανταν)αι» τον ΟΑΕΔ. Πως δηλαδή  ξεκίνησε και ποιοι ευθύνονται για τη διάλυση της εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, τόσο το 2000 όσο  και την περίοδο 2010 – 2014 σαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  των Παπανδρέου – Βενιζέλου –Σαμαρά. Γνωστό το έργο της διεύθυνσης εκπαίδευσης και όσων πλαισιώνουν για χρόνια αυτά τα κατατόπια της διοίκησης (με το αζημίωτο βέβαια) για την διάλυση της εκπαίδευσης των σχολείων μας, την δραστική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, τις απολύσεις μόνιμων καθηγητών και την μετατροπή των σχολών σε κέντρα κατάρτισης.
Χωρίς ποτέ να αντιδράσουν όλοι αυτοί οι «αρεστοί» της διοίκησης αλλά ούτε και κατέβαλαν καμία προσπάθεια να μας ενημερώσουν έγκαιρα για την αποτροπή αυτών των αρνητικών συνεπειών. Βέβαια δεν μπορούσαν να το πράξουν διότι και οι επιλογές των στελεχών γίνονται με υποκειμενικά κριτήρια, με αδιαφάνεια, με κομματικά κριτήρια και την αποδοχή από μέρος τους των αποικιοκρατικών πολιτικών στην κατάρτιση και μαθητεία, που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις, που υπηρέτησαν πιστά τα κόμματά τους και θέλουν να συνεχίσουν με ή χωρίς αναισθητικό! Προφανώς αυτό έχουν αναλάβει όλοι αυτοί οι παράγοντες τελευταία να υλοποιήσουν, δηλαδή να συμπαρασύρουν ως ειδικοί και «ισχυροί» και τον ΣΥΡΙΖΑ, στις έτοιμες νόρμες του άβατου του δυικού συστήματος των γερμανικών βιομηχανιών, που διαχειρίστηκαν πιστά χρόνια τώρα και όλα αυτά μάλιστα στο όνομα των συναδέλφων καθηγητών!!!
 Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολές, οι καταργήσεις ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ, όπως τα εκπαιδευτικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα, ενώ ένα κλίμα διάλυσης των σχολείων απλώνεται διάχυτα, κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης και των δεκάδων αρνητικών «διαρθρωτικών» αλλαγών του Οργανισμού στα πλαίσια των σχεδίων της Ε.Ε. γερμανικών συμφερόντων, συνθέτουν τα σοβαρά θέματα, που δυστυχώς το συνδικαλιστικό μας όργανο παρέμενε θεατής των εξελίξεων και αποφεύγει να οργανώσει ακόμα και τώρα την αγωνιστική μας αντίδραση ως κλάδος και αρέσκονται μόνο σε δημόσιες σχέσεις με την αυριανή εξουσία!  

Όσο δε για τους «Βένετους» «καλά κρασιά», που λέει και ο λαός. Ήταν και παρέμειναν ανύπαρκτοι, τόσο πατριωτικά (όπως τουλάχιστον δηλώνουν) αφού «στήθηκαν» στην Μερκελ, όσο και συναδελφικά με την ανυπαρξία τους στα πογκρόμ της διοίκησης με στόχο τον εκφοβισμό των ελεύθερων φωνών, στο όνομα της κοινής τους συνεργασίας εδώ και 2 χρόνια αφού συμφωνούν στην ουσία της μετατροπής του ΟΑΕΔ σε κέντρο κατάρτισης ιδιωτικών συμφερόντων με αντίτιμο κάποιες προσωπικές μικροεξυπηρετήσεις. Είναι καιρός  να δούμε  την «άνοιξη» στον ΟΑΕΔ, χωρίς απολύσεις συναδέλφων, χωρίς αποικιακή συμπεριφορά Γερμανών η κάθε λογής αφεντικών, που εμμέσως πλειν σαφώς πολλοί από δαύτους υπηρετούν. Η ανατροπή δεν πρέπει να μείνει σαν σύνθημα αλλά να γίνει πράξη με την πραγματική αλλαγή σε όλα στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ. Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι μόνιμοι και ωρομίσθιοι που μπορούν να φέρουν το νέο στα σχολεία μας αρκεί το καινούργιο που έρχεται να μην στηριχθεί σε παλιά «καμένα» υλικά.
Μια ενιαία ΤΕΕ είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε να υπάρξει στη χώρα μας.      
«Πότε θα κάνει ξαστεριά ………να κάνω και μωρά παιδία στην λευτεριά ταγμένα, για να σκοτώσουν Γερμανούς και Έλληνες προδότες»

 Ομάδα "αγανακτισμένων" εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ
 εκ.. βαθέων....
 Αθήνα 19/12/2014.


















1 σχόλιο: