Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΟΑΕΔ: Μέσω διαδικτύου η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.
Η ανανέωση των δελτίων πρέπει να γίνεται μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών πριν ή πέντε ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους.
Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να... υποβάλλουν τις αιτήσεις και οι δικαιούχοι των άλλων παροχών, εκτός από την τακτική επιδότηση της ανεργίας, το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων και το βοήθημα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Με τον ίδιο τρόπο, όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.

Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού και αφού χρησιμοποιήσουν τους απαραίτητους κωδικούς να επιλέξουν το πεδίο «e-Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης από οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα μπορεί να γίνεται και με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του taxis.

"Με το νέο σύστημα θα υπάρξει αποσυμφόρηση στις υπηρεσίες, καθώς τόσο οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, όσο και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών θα μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα, μέσω διαδικτύου χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού» ανέφερε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στις 13 Ιανουαρίου 2015 όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Για μια μεταβατική περίοδο, έως την 31η Μαρτίου 2015, οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και με τους δύο τρόπους: είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού. Από την 1η Απριλίου 2015 και μετά, οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτύου μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου