Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«Άκου ανθρωπάκο!»


Μικρέ και άνανδρε ανθρωπάκο. Αυτό που συνέβη στο σχολείο σου δεν θα περάσει έτσι… Οι δημοκρατικοί συνάδελφοι μετά αυτή την τραμπούκικη επίθεσή σου σε συνάδελφό μας (μέλος Δ.Σ. Συλλόγου ΕΛ) μέσα στο σχολείο, ανησυχούν βαθύτατα.
Η πολιτική σου «λεβεντιά», σταματάει στη χειροδικία και αυτή εν κρυπτό. Αλήθεια προεδράκο του κομματικού συνδικαλισμού, πιστεύεις ότι διαφέρεις από...
τους φασίστες; Κι  αυτοί το ίδιο άνανδρα θα χειροδικούσαν.
Η περηφάνια σου, σταματάει να αλλάζεις γρήγορα κυβερνητικά κόμματα καικαταστάσεις, περιφερόμενος με μια παράταξη BRAND NAME που κολλάει δηλαδή  από δω και από κει με συνοδευτικούς τίτλους,  πάντα  ανάλογα με την πορεία της εξουσίας του αύριο. Αυτή η απόλυτη αφοσίωσή σου στο βαθύ κράτος είναι γνωστή σε όλους.
Αυτά πρεσβεύεις, φασιστικές προκλήσεις χειροδικίας «εν κρυπτό», χωρίς μάρτυρες! Πρακτικές που αναδύουν στο σκοτάδι. Τα αφεντικά σου δηλαδή, γιατί περί αφεντικών πρόκειται, δεσπόζουν  ως κυβερνητικοί συνδικαλιστές το μεγαλύτερο διάστημα στην τελευταία εικοσαετία. Να σου θυμίσουμε ποιους πολιτικούς εκθείαζαν ….Κουβέλη, Σημίτη, ΓΑΠ,  Βενιζέλο, Παπαντωνίου, Παπαϊωάννου, Μαντέλη, Τσουκάτο, Πρωτόπαπα,.…θέλεις και άλλους?
Να σου θυμίσουμε τι έγινε στις περιόδους αυτές, που και εσύ στήριζες; Λοιπόν άκου:
α) Η τριχοτόμηση του οργανισμού
β) Η «εν κρυπτό» υπογραφή μνημονιακής παράδοσης της εκπαίδευσης σε 3 ΚΕΤΕΚ (που διεύθυναν ..τυχαίο?) στα κελεύσματα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, δηλαδή οι δικοί σου με τον Κικίλια  είναι κατ’ εξοχήν οι πρώτοι διδάξαντες  «Μερκεληστές» είχαν μυρίσει ευρώ έξτρα (το ορθογραφικό λάθος καλώς έγινε). Oι επόμενοι …αλήθεια υπήρχαν η μήπως συγκυβερνούσαν στο όνομα της συγκυβέρνησης, μόνο κάτι ψευτο κοκορομαχίες και αυτές  έτσι για τα αμφιθέατρα, ώστε να ελέγχουν και να μαντρώνουν  το πόπολό τους για μελλοντικές ανάγκες, για  σκάνδαλα μιλιά!!
γ) Γίναμε ανώνυμοι και άγνωστοι  μεταξύ μας, με την εσκεμμένη διάλυση του Πανελληνίου Συλλόγου και την μετατροπή του σε μια άγνωστη μεταξύ των πολλών ομοσπονδία με δυϊκό σύστημα, πότε ο ένας, πότε ο άλλος. (για να βασιλεύουν οι κ.κ. συνδικαλοπατέρες).
δ) άρχισαν τα σκάνδαλα να είναι μηνιαίο φαινόμενο πχ. Τα βιβλία έφτασαν τα 2,5 δις, μαθητευόμενοι και ωρομίσθιοι, περνούσαν από τα πολιτικά γραφεία και μετά από την σχολή. Οι αναβαθμίσεις στελεχών  (διάβαζε μετατάξεις) δεν χρειαζόντουσαν τίτλο αλλά συνδικαλιστική συνδρομή ψήφου. Ένα εκ των αφεντικών σου, δεν είναι καν εκπαιδευτικός η δε μετάταξη του είναι εντελώς  παράνομη, όπως  ο τίτλος με τον οποίο έπαιρνε επίδομα μια ολόκληρη εικοσαετία.
ε) Ηγούνταν   συνδικαλιστικού χώρου  λάστιχο, από γιάπηδες με κουστουμάκια φιλογερμανούς μέχρι αμπέχονα και πορείες, στην πράξη όμως, πίστευαν και υπέμεναν  απλά την εναλλαγή στην εξουσία με τους παραδοσιακούς της άλλης πλευράς, μόνο που σε αυτούς είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί είναι ένας ο πολιτικός φορέας. Οι δικοί σου όμως δοκίμαζαν γλύφοντας και έρποντας όλο το πολιτικό φάσμα, με μόνο σκοπό να γαντζωθούν  στην εξουσία.
Έτσι κατέχεις αλητάκο κι εσύ την καρέκλα  για την οποία  μοχθείς χειροδικώντας ώστε να μάθει ο δικός σου τι πρωτοπαλίκαρο έχει μπας και σε  αναβαθμίσει  σε προϊστάμενο.
Μάζευε τα χέρια σου γιατί τα μανίκια θα σου είναι αχρείαστα.
Περιμένουμε  βεβαίως την αντίδραση του προϊσταμένου σου, που έλαβε γνώση της άνανδρης επίθεσης για την συνέχεια της υπόθεσης. Να θυμάσαι όμως πως  ήδη έχεις καταδικαστεί στη συνείδηση των συναδέλφων. Όσο και να γλύφεις  την  εξουσία για το δικό σου αύριο, βιαιοπραγώντας κατά συναδέλφων δεν σε ξεπλένει ούτε ο Αχελώος...
Θα παραμένεις ένας ανθρωπάκος! 


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Δε σʼ αγαπούν ανθρωπάκο, σε περιφρονούν...
Επειδή περιφρονείς τον εαυτό σου...
Σε ξέρουν απʼ έξω κι ανακατωτά...
Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ...
Σε θυσίασαν σʼ ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σʼ εξουσιάζουν...
Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους...
Στο είπαν κατάμουτρα «Είσαι και θα είσαι πάντα κατώτερος, ανίκανος να αναλάβεις την παραμικρή ευθύνη»...
Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις «ζήτω, ζήτω»»...
Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο...
Σε τρέμω, επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας...
Σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου...
Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά...
Δε φταις εσύ γιʼ αυτό, μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς...
Θα ʽχες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου, αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου...

~ Βίλχελμ Ράιχ ~
ΑΘΗΝΑ 21-1-2015
Αγανακτισμένοι εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου