Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ανατροπή στις εκλογές της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ- Σταυροδοσία-Σχόλια-ΦΩΤΟ

ΑΘΗΝΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 
  • Το ψηφοδέλτιο «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΑΕΔ, που προέκυψε από δύο σχήματα (ΑΤΑΞΙΑ& ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), Λαμβάνει 5 ΕΔΡΕΣ στο 9/μελές Δ.Σ της ΟΕΛ.
  • Η ΔΑΚΕ, λαμβάνει 4 ΕΔΡΕΣ (είχε 5), όπου χάνει και την πλειψηφία που κατείχε στο Δ.Σ. της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ.
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη και Παρασκευή 13 και 14 Νοεμβρίου 2014 το 11ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπ/κών Λειτουργών (ΟΕΛ) των σχολείων του ΟΑΕΔ με...
την συμμετοχή 46 αντιπροσώπων-εκλεκτόρων από όλους τους Συλλόγους της χώρας των περιφερειακών διοικήσεων του Οργανισμού.
Την 1η ημέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου  έγιναν χαιρετισμοί Προσκεκλημένων. Συγκεκριμένα τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου ο οποίος βρέθηκε στη δύσκολη θέση να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, σχετικά με την δυσλειτουργία των σχολείων (ΕΠΑΣ-ΙΕΚ) και την προσπάθειά του ωραιοποίησης των αρνητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση με την ίδρυση των ΣΕΚ, την απλήρωτη μαθητεία στις προσταγές του Ελληνογερμανικού επιμελητήριου στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), των πολυεθνικών εταιριών της οικονομικής ελιτ της βόρειας Ευρώπης και των υπερατλαντικών «γερακιών».
Μάλιστα ο κ. Διοικητής είπε και μερικές αναλήθειες, όσον αφορά την άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ με την κατάργηση του κλάδου ΔΕ, που η κυβέρνησή του κόμματός του και η διοίκηση κατάργησαν μέσα σε μία νύχτα, ότι το Υπουργείο παιδείας θα τους επαναπροσλάβει!!!

Όταν είναι γνωστό οι καθηγητές αυτής της κατηγορίας βρίσκονται σε καθεστώς κινητικότητας (απόφαση 44/2014 του ΑΣΕΠ δηλαδή θα ανήκουν σε άλλες υπηρεσίες -εκτός εκπαίδευσης) και στο γεγονός ότι δεν ανήκουν πλέον στο εκπαιδευτικό προσωπικό, που θα έχει ως συνέπεια γι’ αυτούς εάν δεν ευοδωθεί αυτή η διαδικασία θα απολυθούν… Τότε κ. Αμπατζόγλου ποιος υπουργός παιδείας θα τους επαναφέρει αφού γνωρίζεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί δεν έχουν την εκπαιδευτικοί ιδιότητα και ανήκουν πλέον στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης;
Προσπάθησε για αρκετή ώρα ο κ. Διοικητής να «τσιμεντάρει» τους ΔΑΚιτες και να αλιέψει (σε θολά νερά) ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα ακολουθούσε την επομένη ημέρα για νέο Δ.Σ στην ΟΕΛ και με διάφορα επιμέρους που υποσχέθηκε τα οποία  παραπέμπουν ευθέως σε ρουσφέτι!  
      
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γρ. Καλομοίρης εκ μέρος του Δ.Σ. της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ο οποίος τόνισε την προσπάθεια που γίνεται να μην περάσει η αξιολόγηση στο δημόσιο που θα φέρουν απολύσεις, την χειραγώγηση και τον εκφοβισμό των υπαλλήλων του δημοσίου. Είπε ακόμα για την ΤΕΕ και τα σχολεία του ΟΑΕΔ ότι πρέπει να ανήκουν σε έναν ενιαίο φορέα, όπως είναι το υπουργείο παιδείας και να αξιοποιηθεί η εμπειρία και τεχνογνωσία των εκπαιδευτικών - να αναγνωριστεί η εργασία μονίμων και ωρομισθίων - και να γίνουν διορισμοί στις σχολές με αξιοκρατικά κριτήρια.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος τομεάρχης του υπουργείου εργασίας του κόμματός του και ξαφνιάζοντας όλους τους παραβρισκόμενους, τα είπε όλα. Για τις αρνητικές αναδιαρθρώσεις του ΟΑΕΔ που επιβάλει ο κ. Ράιχενμπαχ, για τις μεγάλες ελλείψεις των σχολών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σύγχρονα εργαστήρια, μη πρόσληψη ακόμα των ωρομισθίων, των υποβιβασμό των σχολών (ΕΠΑΣ) που θα καταργηθούν όπως είπε, κατήγγελλε την προώθηση της άτυπης κατάρτισης δηλώνοντας ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει τον θεσμό αυτό. 

Τέλος μεταξύ των άλλων, που έδειξε ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τον ΟΑΕΔ, είπε ότι αυτοί όταν γίνουν κυβέρνηση και με τη συνεργασία των ομοσπονδιών των εργαζομένων θα επαναφέρουν τις σχολές και τη δημόσια μαθητεία στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης, θα προχωρήσουν σε μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού και ότι θα ανορθώσουν τις υποδομές για να ξαναζωντανέψει η εκπαίδευση του ΟΑΕΔ που τόσα χρόνια τώρα έδωσε ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό σε όλους τους δημόσιους κοινωφελής οργανισμούς και εξήρε το έργο της μαθητείας στον ΟΤΕ που και ο ίδιος ήτο εργαζόμενος και ως εκπρόσωπος των εργαζομένων πολύ καλά γνωρίζει το σπουδαίο έργο τους  καθώς και στις άλλες εταιρειες,όπως ΠΥΡΚΑΛ, Ναυπηγεία κ.λ.π.
Χαιρετισμός απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ κ. Μακράκης και ζήτησε την συνεργασίας του νέου Δ.Σ. της ΟΕΛ για συντονισμένα αγωνιστικά βήματα για να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος του Οργανισμού.  
Τέλος το συνέδριο χαιρέτησε και η κ. Θεοδωρίδου από τη διεύθυνση εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ και η οποία αναλώθηκε περισσότερο σε διάφορα υπηρεσιακά θέματα. Χωρίς να δίδει και τις ανάλογες εξηγήσεις για τις ευθύνες της διεύθυνσης εκπαίδευσης για την τεράστια καθυστέρηση των προσλήψεων των ωρομισθίων και τα διάφορα μαγειρέματα που γίνονται, για τις ελλείψεις βιβλίων, τις περικοπές ειδικοτήτων, τα κλειστά κυλικεία στα σχολεία, την υποχρηματοδότηση για προμήθεια αναλώσιμου εργαστηριακού υλικού και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, ενώ δεν ακούσαμε κάποια πρόταση για το άνοιγμα των μαθητικών εστιών-για αξιοπρεπή σίτιση και διαβίωση των μαθητών των σχολών. Όταν μάλιστα τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη τις εστίες, ιδιαίτερα σήμερα, τα οποία προέρχονται από τα ποιο χαμηλολαϊκά κοινωνικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και των οικονομικών μεταναστών, που φοιτούν στα σχολεία του ΟΑΕΔ.
Εντύπωση έκανε σε όλους σχεδόν τους αντιπροσώπους και παρατηρητές του συνεδρίου η μη επίσημη πρόσκληση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών του υπουργείου παιδείας (ΟΛΜΕ-ΟΛΤΕΕ-ΔΟΕ) και της δραστήριας κλαδικής ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ1, που εκπροσωπεί το 30% των εκπαιδευτικών στα σχολεία του ΟΑΕΔ. Πολλοί συνάδελφοι ασχέτως παράταξης έκαναν λόγο για «εγκληματικά λάθη που μας έχουν απομονώσει και χάνουμε καθημερινά κεκτημένα δικαιώματα αφού έχουμε μείνει μόνοι μας με ευθύνη μας, πρακτικές που μας οδηγούν σε αδιέξοδο συντεχνιακό όλεθρο».  
Μετά το πέρας των χαιρετισμών έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης της ΟΕΛ και στη συνέχει ακολούθησαν οι τοποθετήσεις επί του απολογισμού από τους συνέδρους.


Έγινε σκληρή κριτική από τους συνέδρους κυρίως από τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΑΕΔ», όπου λίγος ως πολύ θεώρησαν την όλη θητεία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ως μη δράση. Εντυπωσιακή ομιλία έκανε ο εκπρόσωπος της «ΑΤΑΞΙΑ» Θύμιος Παπαγεωργόπουλος τονίζοντας για υπέρογκα ποσά που δίδονται σε εταιρίες για την μοριοδότηση των ωρομισθίων (άκου Άκης κ.λ.π.) όπως επίσης για την ατονία και τις ευθύνες των συνδικαλιστικών διαδικασιών και ιδιαίτερα η προκλητική αποχή των βολεμένων πρώην γαλάζιου διοικητού, για τις ελλείψεις και την πλήρη διάλυση των σχολείων.  Εντυπωσιακές ήταν και οι ομιλίες του Γιάννη Παπατσεχιλίδη, του Κώστα Σταμούλου, της Μπολόφη Άννας κ.α. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ κινήθηκαν γύρω από εσωτερικές υπηρεσιακές τακτοποιήσεις και παράπονα επί προσωπικού.  
Για του λόγου του αληθές ο Διοικητικός απολογισμός καταψηφίστηκε
Κατά τη ψηφοφορία για την έγκριση του Διοικητικού  απολογισμού προέκυψε τος εξής αποτέλεσμα: 27 όχι, 18 ναι και 1 λευκό, όπου εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται και η κριτική που έγινε από τους συνέδρους στον απερχόμενο Πρόεδρο και της πλειοψηφίας της ΔΑΚΕ.
Στην εξέλιξη των εργασιών της πρώτης ημέρας ο ακούραστος Παναγιώτης Πανογεώργος από τον Σύλλογο Νοτιοδυτικής Ελλάδας της ΕΠΑΣ Αγρινίου διένειμε το ενημερωτικό έντυπο της «ΑΤΑΞΙΑΣ», που αξίζει να τονιστεί ότι έλαβε θετικά σχόλια από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.
Την επομένη ημέρα εκτός των άλλων που περιλάμβανε το Πρόγραμμα διεξήχθησαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι τα ψηφοδέλτια ήταν δυο (2) της «ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΟΑΕΔ και η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΑΕΔ. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ προήλθε από την συνεργασία της αριστερής κίνησης «ΑΤΑΞΙΑ» που δραστηριοποιείται κυρίως στον Σύλλογο Εκπ/κών Λειτουργών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, πάνω σε κοινές προγραμματικές θέσεις που μοίρασε η «ΑΤΑΞΙΑ» στο συνέδριο και σε εκείνα που συμπλήρωσαν ενισχυτικά οι της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ» στο τρίπτυχο: «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» 
Ήταν μια καθαρά εκλογική συνεργασία χωρίς καμία δύναμη εκ των δύο, που συνεργάστηκαν να απεμπολεί τις βασικές κατευθύνσεις και αρχές της. Μια ανεξάρτητη απόπειρα απέναντι σε μια πλειοψήφία της ΔΑΚΕ, που διέλυσε κάθε ένοια δημοκρατικής συνδικαλιστικής διαδικάσία, συνταυτίστηκε με τις πολιτικές διώξεις της διοίκησης σε συνδέλφους αγωνιστές της αριστεράς και δεν δίστασε να συμπεριλάβει και "εκπροσώπους" της "Χ.Α." στους κόλπους της προκειμένου να σωθεί.... 

Τα αποτελέσματα και η σταυροδοσία των υποψηφίων των δυο ψηφοδελτίων:
Ψήφισαν: 46
Έγκυρα 46
Εκλογικό μέτρο 5
Έλαβαν: ΣΥΜΜΑΧΙΑ 23 – Υπόλοιπο ψήφων 3 – Έδρες 5
               ΔΑΚΕ 23 – Υπόλοιπο ψήφων 3 – Έδρες 4
Από την Α’ κατανομή έλαβαν και οι δύο από 4 έδρες και έμεινε αδιάθετη μια έδρα. Επειδή και οι δύο στην κατανομή είχαν υπόλοιπο από τρείς (3) ψήφος ο νόμος 1264/85 στην περίπτωση αυτή γίνεται κλήρωση. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος με την Ε.Ε. παρουσία των εκπροσώπων των δύο ψηφοδελτίων καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών έκανε την κλήρωση και η τυχερή παράταξη που πήρε την 5η έδρα βγήκε η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ».
Συνεπώς το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής: 
     
   1)  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΑΕΔ-εκλέγει 5 έδρες
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΓΙΑ Δ.Σ.
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΨΗΦΟΙ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
ΔΗΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
14
4ος – Δ.Σ.
2
ΚΥΡΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
11
6ος - Παραίτηση
3
ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
12
5ος – Παραίτηση
4
ΜΠΟΛΟΦΗ ΑΝΝΑ
15
3ος - Δ.Σ.
5
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
6
7ος- Δ.Σ.
6
ΠΑΠΑΤΣΕΧΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
20
2ος – Δ.Σ
7
ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
22
1-   Δ.Σ.
8
ΤΣΙΤΙΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
5
6ος- ΑΝ. ΜΕΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

Εκλέγει 2 έδρες
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 13 - ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΑΝΑΓΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 12 - ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   11
-------------------------------------------------------------------------------------------------

    2)   «ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΟΑΕΔ - Εκλέγει 4 έδρες
ΓΙΑ Δ.Σ
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΨΗΦΟΙ
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1
ΔΑΛΜΠΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9
4 - ΚΛΗΡΩΣΗ
2
ΙΑΩΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
9
4 -    »
3
ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6

4
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6

5
ΛΕΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4

6
ΜΑΙΜΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
7
6
7
ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
16
1 - ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
8
ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
11
3- ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
9
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
13
2- ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.
1
ΑΞΙΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13
ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2
ΜΕΝΕΓΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
11

3
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου