Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Α.Σ.Ε. Ο.Α.Ε.Δ: "Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» πέρασαν ανεπιστρεπτί εδώ και δεκαετίες"

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
 4 Νοεμβρίου 2014
Συναδέλφισσες/οι
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το Συνέδριο  της Ομοσπονδίας μας. Οι συσχετισμοί είναι οριακοί όπως οριακή είναι  και η προοπτική της ύπαρξης και της λειτουργίας των σχολείων. Ο νόμος 4186/2013 ως προαπαιτούμενη μνημονιακή υποχρέωση ψηφίσθηκε και εφαρμόσθηκε δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ. Οι Σ.Ε.Κ. που συστήθηκαν και πρόκειται να αντικαταστήσουν τις ΕΠΑ.Σ. δεν έχουν καμία σχέση με το θεσμό της Μαθητείας.  Ένας θεσμός με ισχυρές  κοινωνικές καταβολές και ζωή 60 χρόνων κατεδαφίζεται  και εισάγεται ένα....
σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δανειστών και των συμπράξεων με  ιδιωτικά συμφέροντα.
            Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και δημιουργούν ένα ζοφερό τοπίο για όλους μας  το Προεδρείο της ΔΑΚΕ ΟΕΛ περί άλλα τυρβάζει.  Ζητά με επιστολή του «ως ημερήσια διαταγή»  από το Δ.Σ. του Συλλόγου της Αττικής και Νήσων να διορθώσει τα αποτελέσματα των εκλογών όπως τα κατέγραψε ο δικαστικός αντιπρόσωπος κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 25/6/2014 και όπως αυτά επικυρώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών! Επιχειρεί μάλιστα να δημιουργήσει και θέμα αναφέροντας στην επιστολή του ότι αν δεν γίνει αυτό , τότε ο Σύλλογος της Αθήνας δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπείται στο συνέδριο της Ομοσπονδίας! Η ανωτέρω επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι προσφυγές κατά εκλογικών αποτελεσμάτων γίνονται μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες και εξετάζονται από συντεταγμένα  όργανα που προβλέπει ο νόμος. Ο Σύλλογος της  Αττικής είναι αναρμόδιος να αλλάξει δικαστική απόφαση κατακύρωσης εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο  Σύλλογος  οφείλει να ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΟΕΛ όπως αυτά αποτυπώνονται στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το  Προεδρείο της ΟΕΛ  αν  πιστεύει  ότι δεν αποτυπώθηκαν όπως έπρεπε τα αποτελέσματα οφείλει  να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό. Κατ αρχήν  να αλλάξει τη σειρά των αποδεκτών της επιστολής. Κυρίως όμως  να κατανοήσει ότι οι εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»  πέρασαν ανεπιστρεπτί εδώ και δεκαετίες. Η μορφή και το περιεχόμενο της επιστολής  της ΟΕΛ που αποστέλλει το Προεδρείο της ΟΕΛ στο Σύλλογο Αττικής και Νήσων επιστρέφονται ως επιεικώς απαράδεκτες. 
Α.Σ.Ε.  Ο.Α.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου