Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014 - Μια Απεργία που έρχεται από το μέλλον !



 Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη  2014.
Μια Απεργία που έρχεται από το μέλλον!
Η Πανεργατική Απεργία της ερχόμενης Πέμπτης είναι  κηρυγμένη  από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΕΣΕΕ εν μέσω ενός νέου γύρου βαθιάς αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου απέναντι στον κόσμο της εργασίας της εκπαίδευσης και της νεολαίας.
Αυτή η Απεργία δεν θα είναι ένας απλός σταθμός για το εργατικό κίνημα αλλά θα είναι το μεταίχμιο ανάμεσα σε έναν κόσμο που διαλύεται κατακερματίζεται  και έναν νέο που γεννιέται παλεύει και έρχεται...
στο προσκήνιο.
Ο κόσμος του κεφαλαίου με το αποκρουστικό πρόσωπο της κρίσης του με την υπέρ συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια, την ανεργία την φτώχεια και την εξαθλίωση για την μεγάλη πλειοψηφία του Λαού .
Ένας κόσμος που με το Δόγμα του σοκ, τα μνημόνια, την λιτότητα, την διάλυση κάθε κοινωνικής δομής σε υγεία παιδεία ασφάλιση και την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων επιδιώκει να ξεπεράσει την βαθιά κρίση του θάβοντας όλη την κοινωνία.
Χρησιμοποίησαν λοιπόν τα πάντα, το σάπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο με αιχμή τα κόμματα που κυβερνάνε τη Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ αλλά και αυτά που συγκυβέρνησαν, Λάος-Καρατζαφέρη επίσημα, η υπόγεια  σαν παρακράτος με φασίστες χρυσή αυγή και Μπαλτάκους, την τηλεόραση και τα κανάλια, τους μεγαλοεργολάβους και τα παπαγαλάκια, τις υποταγμένες κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ τους δοτούς μηχανισμούς και Πρυτάνεις στα Πανεπιστήμια την αστυνομική βία και καταστολή, τις απολύσεις στην Εκπαίδευση τις Διαθεσιμότητες – Απολύσεις και την Αξιολόγηση στο Δημόσιο, το νέο μισθολόγιο την περικοπή συντάξεων την διάλυση τη υγείας και της Παιδείας.
Αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση για τον κόσμο της εργασίας ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου και βάθεμα της κρίσης.
Ήρθε η ώρα να ξυπνήσει ξανά το ηφαίστειο που λέγεται εργατικό κίνημα.
Η Απεργία της Πέμπτης πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας εμφάνισης των μαζών των εργαζομένων και της νεολαίας στο προσκήνιο.
Τώρα είναι η ώρα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και των νεολαίων ,είναι η ώρα να οργανωθούμε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τις Ενώσεις μας όλοι να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους , με μοίρασμα του τεράστιου πλούτου που λιμνάζει στις Τράπεζες ,τους λογαριασμούς, και τα χρηματιστήρια.
Αυτή η απεργία θα πρέπει να είναι η ζυγαριά των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Με τις ανάγκες των πολλών η με τους δείκτες των λίγων; Με δωρεάν δημόσια υγεία παιδεία ασφάλιση για όλους η με σχολάρχες μάνατζερ ιδιωτικά κολέγια -κερδοσκόπους ιδιωτικών κλινικών στην υγεία με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών η με τους εργολάβους με τους καθηγητές και τους δασκάλους η με τον Λοβέρδο και τέλος με τον λαό και τους εργαζόμενους η με την Τρόικα την ΕΕ την ΕΚΤ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ; 
Σήμερα που η τεχνολογία είναι στο ζενίθ που στέλνουν αποστολές οι Ευρωπαίοι στο διάστημα που δίνουμε τεράστια ποσά για το CERN θα πάμε με 2.000.000 ανέργους στην Ελλάδα και  300 Ε μισθό για αυτούς που είναι στην παραγωγή ή θα ζητήσουμε να μοιραστεί ξανά ο χρόνος ο πλούτος και η γνώση εξίσου για όλη την κοινωνία της χώρας που ασφυκτιά;
Θα δεχτούμε και άλλη ανεργία και άλλες απολύσεις και άλλα μισθολόγια φτώχειας στο Δημόσιο, θα δεχτούμε να κοπούν οι συντάξεις να μαραζώσουν κι άλλο οι άνθρωποι;
 Η απεργία στις 27 Νοέμβρη – αν και μονοήμερη (σε καιρούς που είναι αναγκαίο οι απεργίες να είναι διαρκείς, γενικές και καλά προετοιμασμένες) – είναι πολύ  σημαντική. Βεβαίως γιατί σχεδιάζεται να σκληρύνουν «παλιωμένοι» μνημονιακοί νόμοι (όπως το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό του 2010 και το μισθολόγιο του 2011), αλλά και γιατί ετοιμάζονται για το νέο μνημόνιο, ως «μεταμνημόνιο», και σαρωτικές αλλαγές, με αιχμή τα εργασιακά – με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, βάσει του οποίου κάθε δυνατότητα και δικαίωμα συλλογικοποίησης και  διεκδίκησης στην εργασία θα εκμηδενιστούν.
Βασικό μας ΠΟΛΙΤΙΚΟ αίτημα και διεκδίκηση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ: Η διαγραφή του χρέους, η κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων που τα ακόλουθούν, η ρήξη με την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς του κεφαλαίου (ΝΑΤΟ), η εθνικοποίηση του πλούτου της γής των κοιτασμάτων Πετρελαίου – Άερίου  της Ενέργειας του νερού και του Τραπεζικού Τομέα  ώστε να ανοίξει η πόρτα για μία νέα κοινωνία, που θα έχει στην εξουσία της τον εργαζόμενο λαό.
Όλοι στην Απεργία στις συνελεύσεις στα σωματεία στις Πορείες.
Το  ηφαίστειο που λέγεται εργατική Τάξη  ξυπνάει. Η Πομπηία της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου να σημάνει την αρχή ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε νέες σύγχρονες βάσεις και διεκδικήσεις που απαιτεί η εποχή μας .
"ΆΤΑΞΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου