Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. - ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
3 Νοεμβρίου 2014
Συναδέλφισσες/οι,
Βαδίζουμε στην ολοκλήρωση του δεύτερου μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους. Τον επόμενο μήνα τα «κλειστά» σχολεία μας θα «κλείσουν» για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Με την αβελτηρία που κυριαρχεί στη Διοίκηση του

Οργανισμού, δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα, σε ότι αφορά την ουσιαστική έναρξη των μαθημάτων, με δεδομένο ότι το αποδεκατισμένο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, δεν επαρκεί ούτε κατ’ ελάχιστο για τις....
στοιχειώδης εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ενώ κάθε χρόνο η διαδικασία για την έκδοση Προκήρυξης για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού ξεκινούσε τον μήνα Μάϊο, φέτος η διαδικασία για το στήσιμο ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία θα «διευκόλυνε» την μοριοδότηση των ωρομισθίων, άρχισε όχι τον μήνα Απρίλιο όπως θα περίμενε κανείς, αλλά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές των υπευθύνων!!!!

Εάν το απόλυτο αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγήσει την εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων μας, δεν είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής, προκειμένου να υπάρξει διάλυση της εκπαίδευσης του Ο.Α.Ε.Δ., τότε ή είναι προϊόν έλλειψης επαρκούς ικανότητας της ηγεσίας της εκπαίδευσης του Οργανισμού, ή είναι αποτέλεσμα εφαρμογής συγκεκριμένης πολιτικής, που θέλει τους νέους δήθεν σπουδαστές για να μην δηλώνονται άνεργοι, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, χωρίς καν να ολοκληρώνουν τα εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς άνεργους αλλά υπό ομηρία, προσδοκώντας ψίχουλα διδακτικού αντικειμένου.
Και ενώ θα περίμενε κανείς να ζητηθούν ευθύνες, από τους έχοντες αρμοδιότητα να το πράξουν, συμπλέουν όλοι μαζί στο ναυάγιο που έχουν δημιουργήσει.

Η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών η οποία σε λίγες ημέρες θα εμφανιστεί στο Συνέδριο για να κάνει απολογισμό των «πεπραγμένων της», δηλαδή να απολογηθεί για τη διάλυση της εκπαίδευσης (Ν.4186/2013), για τον αποδεκατισμό του κλάδου με τις μνημονιακές απολύσεις των συναδέλφων μας, για τις αντισυνταγματικές αξιολογήσεις, για την άνευ όρων παράδοση των σχολείων μας στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την DEKRA, συμπλέει και απουσιάζει από κάθε διαδικασία, από κάθε διεκδίκηση, από κάθε καταγγελία, τείνοντας χέρι βοήθειας στη διάλυση των σχολείων.

Συναδέλφισσες/οι,

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία των σχολείων μας και ζητάμε την παρέμβαση κάθε αρμόδιου.
Η Εκπαίδευση των νέων δεν είναι εμπόρευμα, ούτε πεδίο πειραματισμού, από τον κάθε αναρμόδιο που τοποθετείται υπεύθυνος, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη! Οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και ωρομίσθιοι πρέπει να συσπειρωθούν και να απαιτήσουν λύσεις.

Ζητάμε από κάθε αρμόδιο του Οργανισμού, των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας και από τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Εκπαίδευση του Ο.Α.Ε.Δ., με την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νόμων που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται.

Η παράταξή μας με συνέπεια θα αγωνίζεται, θα ενημερώνει, θα διαπραγματεύεται με κάθε αρμόδιο και θα προτείνει λύσεις. Στα πλαίσια αυτά σε επαφή που είχαμε πρόσφατα με στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μας εκφράστηκε η πλήρης στήριξη στα αιτήματά μας, για ενιαίο δημόσιο και ισχυρό Οργανισμό, για αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. με πλήρη ένταξή της στη δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση. Αυτό εξάλλου δημόσια εξέφρασε και ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ο.Α.Ε.Δ., κος Στρατούλης, σε επίσκεψη και ανοικτή συζήτηση-ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση του Ορφανισμού μαζί με τους εκλεγμένους Εκπαιδευτικούς και Διοικητικούς Συνδικαλιστές.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου