Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η πρόθεση του υπ. Παιδείας για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι, πάντα πριν πάρει τις οριστικές αποφάσεις για το θεσμό των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), να διαμορφώσει μια αντικειμενική εικόνα τον βαθμό που ανταποκρίνεται η ελληνική νεολαία στα πιλοτικά 17 προγράμματα που θα λειτουργήσουν με τη νέα σχολική χρονιά, απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, σε...
κοινή ερώτηση του Ιάσωνα Φωτήλα και του Γιώργου Μαυρωτά.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υπόλοιπες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχουν ήδη ιδρυθεί θα λειτουργήσουν ανάλογα με τις ανάγκες των υποψηφίων καταρτιζόμενων στην Επικράτεια και τις δυνατότητες υποστήριξης των ζητούμενων ειδικοτήτων ανά περιφέρεια, τονίζει στην απάντησή του ο υπουργός Παιδείας και υπογραμμίζει:

Α. Κατά το σχολικό έτος 2014-15 λειτουργούν πιλοτικά 4 δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στον Πειραιά, στη Μυτιλήνη, στα Ιωάννινα και στην Επίδαυρο, στις οποίες υπηρετούν εκπαιδευτικοί με απόσπαση, καθώς και 4 Διευθυντές και 3 Υποδιευθυντές μετά από επιλογή.

Β. Όσον αφορά στην απόσπαση των υπολοίπων Διευθυντών και Υποδιευθυντών για 17 ΣΕΚ, όπως προκύπτουν από τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες και όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με της Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων με επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΣΕΚ αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, προκειμένου να οργανώσουν τις δημόσιες ΣΕΚ για την έναρξή τους κατά το επόμενο σχολικό έτος και να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες κατάρτισης που προσφέρονται στις εν λόγω δομές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου