Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Μετά τη ραστώνη, απεργίες κατά του νέου ασφαλιστικού – φορολογικού

apergia-poreia-monimi-statheri-douleia

Μετά τη... ραστώνη του Πάσχα των Ελλήνων, αναμένεται μπαράζ απεργιών κατά του νέου ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, με κύρια απεργία την 48ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ τις ημέρες που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το απασφαλιστικό – φοροληστρικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να σημειωθεί πως την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιείται 24ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ, που μετέφερε τους εορτασμούς για την Εργατική Πρωτομαγιά τη...
συγκεκριμένη ημέρα, λόγω του ότι η 1η Μαΐου συνέπεσε με την Κυριακή του Πάσχα.

Επιπλέον, επειδή η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, πραγματοποιείται ταυτόχρονα και 24ωρη απεργία στο Εμπόριο, κάτι που ήδη έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και στηρίζει το Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαΐου έχει ήδη εξαγγείλει η ΠΝΟ, ενώ να σημειωθεί πως οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου και οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου..

Το ρυθμό των κινητοποιήσεων, πάντως, θα δώσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ που από την Πέμπτη 5 Μαΐου θα προχωρήσει σε καταλήψεις δημαρχείων, ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ και υπηρεσιών.


Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ» είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ και καλεί:

- τα συνδικάτα να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων και τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην 48ωρη απεργία,

- τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους, καθώς και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και νεολαιίστικες οργανώσεις, σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10πμ., και στην πορεία, στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου