Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ Δ.Ι.Ε.ΚANΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ Δ.Ι.Ε.Κ.

Πριν μερικές μέρες μας έγινε γνωστό ότι στους ανέργους καταρτιζόμενους του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αγρινίου δεν ανανεώθηκε η κάρτα ανεργίας τους για το Μάιο και ότι η κάρτα δεν θα ανανεωθεί ξανά για όσο διάστημα εκείνοι φοιτούν στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Οι συγκεκριμένοι σπουδαστές πολλοί εκ των οποίων είναι μακροχρόνια άνεργοι και οι οποίοι αποφάσισαν να ξανακαθίσουν στα θρανία προκειμένου να εμπλουτίσουν γνώσεις και το βιογραφικό τους ή να ξεφύγουν από τη στασιμότητα, υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση το περασμένο...

Φθινόπωρο και επελέγησαν για τις θέσεις σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας χωρίς να έχουν ενημερωθεί ή να έχουν υπογράψει κάποιο έγγραφο για τη διακοπή της κάρτας ανεργίας τους.
Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, ξαφνικά και χωρίς να προηγηθεί κάποια ειδοποίηση, από το Μάιο διέκοψε την ανανέωση των καρτών ανεργίας, όλων των ανέργων καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με τη δικαιολογία ότι η 3,5 ωρών απογευματινή κατάρτιση τους καθιστά «μη διαθέσιμους για την αγορά εργασίας», μειώνοντας έτσι «εικονικά» και τους δείκτες της ανεργίας στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας το υπ’ αριθ. 2901/14-01-2014 έγγραφο του ΟΑΕΔ. Χωρίς να δίνει τη δυνατότητα επιλογής.
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας καταγγέλλει την τακτική του υπουργείου Εργασίας και καλεί τόσο την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, στην οποία υπάγονται τα Δ.Ι.Ε.Κ. να πάρει θέση για το θέμα που ανέκυψε, όσο και την ηγεσία του Ο.Α.Ε.Δ. να αναστείλει την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης για τους ήδη φοιτούντες άνεργους σπουδαστές των Δ.Ι.Ε.Κ.
Επίσης καλεί τους 40 και πλέον Βουλευτές της κυβέρνησης οι οποίοι τον Ιούνιο του 2015 (Α.Π. 3364/ 9-6-2015) κατέθεσαν ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα στους τότε υπουργούς Εργασίας και Παιδείας, να πάρουν και σήμερα θέση, για την πρωτοφανή και αιφνιδιαστική εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Καραμητσόπουλος   Βασίλης Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου