Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η ΠΕΤΕΕΜ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΟΑΕΔ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Συνεχίζεται η «φάμπρικα» των διώξεων κατά εκπαιδευτικών στον ΟΑΕΔ


Η αριστερή σε εισαγωγικά κυβέρνηση, διώκει με χαλκευμένα στοιχεία (και ασήμαντες αφορμές) εκπαιδευτικούς και μάλιστα αγωνιστές των σχολών ΟΑΕΔ.
Σε συνέχεια των προκατόχων της η κ. Διοικήτρια και σε αγαστή σύμπλευση με τα στελέχη του παρελθόντος, που την περιβάλουν ως όψιμοι «αριστεροί», διατάσσει ΕΔΕ που την εκθέτουν πολιτικά και υπηρεσιακά.
Είναι γνωστό ότι και στο πρόσφατο παρελθόν η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, άσκησε αντίστοιχες εκδικητικές διώξεις, με σκοπό την τρομοκράτηση και φίμωση κάθε φωνή αντίστασης στην εκπαίδευση των σχολών ΟΑΕΔ.
Το βάρος των πολιτικών αδιεξόδων που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγούν την πανεπιστημιακό και διοικήτρια του ΟΑΕΔ στην ίδια πεπατημένη παρά την...
«αριστερή» ρητορική, να θέλουν να χειραγωγήσουν τους εκπαιδευτικούς εκείνους, που δεν θέλουν να υπογράψουν δηλώσεις μετάνοιας και υποταγής στα προγράμματα υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων (σχέδια υφ. Φουχτελ δια του Γερμανικού Εμπ.βιομ.Επιμ.) στις δήθεν πειραματικές ΣΕΚ και μετά την παράταση Φίλη τώρα στις ΕΠΑΣ της αγοραίας μαθητείας - κατάρτισης.
Ήδη οι ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ που ο Φίλης διέταξε την παράτασή τους σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, αποτελούν δεξαμενή πάμφθηνου εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις μέσω των γραφείων διασύνδεσης, που εξασφαλίζουν τσάμπα εργάτες.
Ο διωκόμενος διευθυντής του ΙΕΚ-ΟΑΕΔ, καθώς και οι άλλοι εκπαιδευτικοί, που ενοχοποιούνται, άδικα και αβάσιμα, χωρίς κάποιο υπηρεσιακό παράπτωμα - αλλά  γιατί αρνούνται να υλοποιήσουν το δυϊκό θυσιαστήριο των παιδιών του Ελληνικού λαού, με την απλήρωτη μαθητεία στις φάμπρικες των αγορών - είναι ενάντια σε όλους αυτούς, που ξεκίνησαν την ΕΔΕ, και παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος, μεταμορφωμένοι και σαν «αριστεροί».
Η τελευταία μεθόδευση δίωξης του διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου του ΟΑΕΔ Αργύρη Καραλίδη καθώς και κάθε αντιστεκόμενου εκπαιδευτικού στα μνημόνια, την μαθητεία, την αναξιοκρατία, του παραγοντισμού και τις πολιτικές λιτότητας, που καταργούν ουσιαστικά τη δημόσιας Τ.Ε.Ε., υπέρ των πολυεθνικών συμφερόντων ντόπιων και ξένων, είναι η αφορμή αυτής της αυταρχικής συμπεριφοράς της διοίκησης.  
Είναι πρόκληση και ωμή παραβίαση κάθε ανθρώπινης και υπηρεσιακής-εκπαιδευτικής αξιοπρεπείας, σε αντίθεση μάλιστα με τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη, που επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της ενώ απαλλάσσει των διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου ύστερα από τις δικαιολογημένες καταγγελίες ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ.
Η δίωξη του Αργύρη Καραλίδη διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου είναι πολιτική και εκδικητική και δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν, όπως και από τους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ, που είναι σε εξέλιξη, προφανώς για να τους θέσουν στο περιθώριο, όπως καταγγέλλουν, στις επερχόμενες επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.
Το ανυπότακτο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας καταδικάζει την διοίκηση του ΟΑΕΔ - και τα υπηρεσιακά επιτελεία, που τρομοκρατούν και θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ  - για τον αντιδραστικό κατήφορο που πορεύετε και η σημερινή διοίκηση με την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης του Οργανισμού
Μετά όλων αυτών και όσα έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από την ΠΕΤΕΕΜ και τους αδιόριστους-ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ, απαιτείται από τους Υπουργούς Εργασίας και Παιδείας το άμεσο ξήλωμα της διεύθυνσης εκπαίδευσης (Α2) του ΟΑΕΔ, επιβεβλημένα όσο πότε άλλοτε, ως πηγή του κακού σε όλες τις περιπτώσεις, που μας έχουν απασχολήσει.

Το Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ ΑΠΑΙΤΕΙ :


1. Να πάψει κάθε δίωξη του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου Αργύρη Καραλίδη και κάθε εκπαιδευτικού, που έχει ενοχοποιηθεί για τους προαναφερόμενους λόγους, από την διοίκηση του ΟΑΕΔ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
2.  Άμεσα η εκπαίδευση του ΟΑΕΔ να ενταχθεί στην διεύθυνση επαγγελματικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για την ενιαία παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία.
3. Κατάργηση άμεσα των Γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ο.Α.Ε.Δ. με την αγορά εργασίας, καθώς όλα τα στεγανά σε υπηρεσιακές μεταβολές προσλήψεις εκπαιδευτικών και τα προνόμια στον ΣΕΒ.
4. Από το νέο σχολικό έτος 2016 - 2017, τα σχολικά εργαστήρια των ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ να υπαχθούν στα πλησιέστερα ΕΚ μαζί με τα ΕΠΑ.Λ. των κατά τόπους ΔΙΔΕ.
5. Να σταματήσει η διασπάθιση πόρων στον ΟΑΕΔ με τις προκλητικές διαφημίσεις-εκδηλώσεις για την προώθηση της μαθητείας-γαλέρας, που εκμεταλλεύεται τους νέους. 
6. Να ισχύσει και στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ, μέχρι της πλήρους ενιαιοποίησής της με το Υπουργείο Παιδείας, όλη η εκπαιδευτική νομοθεσία, όσον αφορά: τα προγράμματα σπουδών, τις αξιοκρατικές επιλογές στελεχών εκπαίδευσης, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα του Παιδείας, τους κανόνες  λειτουργίας των σχολικών μονάδων κλπ, θέματα τα οποία πρέπει να ορίζονται μόνο από το υπουργείο παιδείας.
Δηλώνουμε ότι:
Δεν νομιμοποιούμε καμία αντιδημοκρατική, αντιεκπαιδευτική και παράνομη πράξη της διοίκησης του ΟΑΕΔ και δεν θα επιτρέψουμε την «καρατόμηση» του διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμακίου και κάθε αντιστεκόμενου εκπαιδευτικού, απέναντι στην υποδούλωση και τον εξευτελισμό των βαρβάρων της γερμανικής ΕΕ και των ντόπιων υπηρετών τους.
Η δίωξη αυτή θα πέσει στο κενό. Η ΠΕΤΕΕΜ και όλοι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αλληλέγγυοι στον Α. Καραλίδη και σε κάθε διωκόμενο καθηγητή του ΟΑΕΔ.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτού του αυταρχικού και ανεξέλικτου καθεστώτος διοίκησης στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ.  
Δεν θα δεχθούμε την κατάργηση του κλάδου ΤΕ01 στις προσλήψεις εκτάκτων εκπαιδευτικών στις σχολές του ΟΑΕΔ, όπου με διάφορα τεχνάσματα το Α2, μεθόδευσε στο τρέχον σχ. έτος, αποκλείοντας αδιόριστους συναδέλφους και μάλιστα πρώτους στον πίνακα.  
Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, που εκτός των άλλων, αρνείται να συναντηθεί με το Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ, ενώ ταυτόχρονα περιβάλει με στοργή τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού,  με σαφή  παραβίαση των ορίων της κατάχρησης εξουσίας, κάτι που βρίσκεται σε διερεύνηση από τα αρμόδια κρατικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου