Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Συνάδελφοι,
Την Παρασκευή  12-12-2014  ψηφίζουμε για  2 εκπροσώπους  εργαζομένων στο Δ.Σ του Οργανισμού.
 Η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,
 η παράταξη  που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, συμμετέχει σε αυτήν την εκλογική διαδικασία με άποψη και αρχές  για τα χαρακτηριστικά και την πολιτική που πρέπει να υπηρετούν  οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ειδικά σήμερα που ο ΟΑΕΔ παίζει κεντρικό ρόλο στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς έναν....
τουλάχιστον άνεργο.
Κυβέρνηση και ΕΕ αντί για ουσιαστική προστασία των ανέργων, ανακυκλώνουν την ανεργία, εξαγγέλλουν συνεχώς ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης, επιδιώκοντας όσοι εργάζονται να βρίσκονται υπό το καθεστώς άθλιων όρων εργασίας και όσοι δεν εργάζονται να είναι διαθέσιμοι να δεχτούν μια θέση με όρους σύγχρονης σκλαβιάς.
Yπάρχουν μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ χιλιάδες εργαζόμενοι σε προγράμματα απασχόλησης, αναλώσιμοι, που περιφέρονται από κλάδο σε κλάδο χωρίς δικαιώματα.
Ειδικά τώρα που με βάση την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού το βάρος δίνεται στις μεγάλες επενδύσεις, στον πολλαπλασιασμό των προγραμμάτων απασχόλησης και της τζάμπα εργασίας μέσω της μαθητείας, ο Οργανισμός μετατρέπεται  σε βασικό μοχλό αμείωτης παραγωγής φτηνής και ευέλικτης  εργατικής δύναμης, κυρίως νεανικής.
-Είναι καθήκον των εργαζόμενων να πάρουμε θέση και με την δράση μας να διεκδικήσουμε Δημόσιο ΟΑΕΔ στο πλευρό των ανέργων
-Σταθερή και μόνιμη δουλειά
-Επαναφορά όλων των κοινωνικών παροχών που δίνονταν μέσω ΟΕΚ-ΟΕΕ
-Απόρριψη κάθε σύμπραξης με ιδιωτική πρωτοβουλία που βλέπει τους άνεργους σαν φιλέτα και την ανεργία σαν πεδίο κερδοφορίας.
Χρειάζεται να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό ο Οργανισμός, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης , κουβαλάει μεγάλο φορτίο στην πλάτη του.
 -Να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοί μας. 
Ο αγώνας για τη διαφύλαξη του Δημόσιου Οργανισμού πρέπει να συνδυαστεί με διεκδικητικό πλαίσιο υπέρ εργαζομένων και ανέργων, που θα τους εξασφαλίζει  αξιοπρεπή ζωή. Διαφορετικά, εργαζόμενοι και άνεργοι, θα είμαστε έρμαιο των επιλογών του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν.
Το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΑΕΔ προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στραφεί και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων που θα αναδειχτούν στο Δ.Σ του Οργανισμού, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς, πρέπει να είναι η φωνή των εργαζομένων που θα αγωνίζεται και από αυτό το μετερίζι, πάντα σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι για αυτά θα αγωνιστούμε, όπως το κάνουμε πάντα, και σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΚΠΑ2 ΠΑΛΛΗΝΗΣ)

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (ΚΠΑ2 ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΚΠΑ2 ΒΟΛΟΥ)

ΔΟΒΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

ΖΑΓΚΑ ΧΑΪΔΩ (ΒΝΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)

ΖΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΑΣ)

ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΠΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΚΠΑ2 ΔΑΦΝΗΣ)

ΜΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

ΠΑΝΟΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ (ΕΠΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΣΧΙΖΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Π.Δ.Α.Ν)

ΧΑΡΤΑΜΠΙΛΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (ΚΠΑ2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ)

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΠΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου