Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αποτελέσματα εκλογών ΣΕΛ-ΟΑΕΔ Νοτιοδυτικής Ελλάδας (δείτε τους ψήφους αναλυτικά)

  • Εκλέγει από μια έδρα σε Δ.Σ και Ομοσπονδία η ΑΤΑΞΙΑ Συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Νοτιοδυτικής Ελλάδας ΟΑΕΔ.
  • Η ΑΤΑΞΙΑ έκανε ΡΩΓΜΗ στον διπολισμό 
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ Νοτιοδυτικής Ελλάδας στην ΕΠΑΣ Πάτρας.
Τις εκλογές σημάδευσαν τα εξής σημαντικά γεγονότα:
α) Η μεγάλη αποχή – αδιαφορία - των συναδέλφων, που ξεπέρασε το 50% (από τους 91 που είναι τα μέλη ψήφισαν 48) και αντικαθρεπτίζει την απογοήτευση, την προδοσία τους από τα κόμματα της συγκυβέρνησης που στήριζαν, την αγανάκτηση και τον θυμό, που υπάρχει στους συναδέλφους μας από την βάρβαρη πολιτική κατάσταση των μνημονίων που εφαρμόζουν οι ντόπιοι «ντελάληδες» στη χώρα.
β) Η πλήρης αδράνεια του σωματείου και ανυποληψία της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μας, όπου οδήγησαν τους περισσότερους συναδέλφους χρόνια τώρα  σε ατομικές λύσεις και την αποστροφή τους στις συλλογικές διαδικασίες.
γ) Η "ΡΩΓΜΗ' που υπέστη ο συνδικαλιστικός διπολισμός στον Σύλλογό μας με την εκλογή έδρας, για πρώτη φορά, από τους ανυπότακτους καθηγητές, στο Δ.Σ. του ΣΕΛ νοτιοδυτικής Ελλάδας και για αντιπρόσωπο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Η στάση αυτή όμως των συναδέλφων μας να μην συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Διότι με την αποχή δεν δίνεται απάντηση στα προβλήματά μας, ούτε στην σημερινή κρίση αξιών και της θεσμικής μας εκπροσώπησης. Παρά μόνο εξυπηρετεί όλους εκείνους που υπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές της υποταγής μας στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία και εκείνους που απεργάζονται τη διάλυση της δημόσιας ΤΕΕ που είναι τελικά και ο στρατηγικής τους στόχος.
Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις και η άτυπη κατάρτιση δεν αποκρούονται από το σπίτι και την σιγουριά της μονιμότητας που μα τελειώνει.
Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία της εξουσίας (διοίκησης) θα ενταθεί ακόμα περισσότερο για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα και θα έπρεπε οι συσχετισμοί να είχαν αλλάξει προ πολλού!   

Στις εκλογικές διαδικασίες πήραν μέρος τρεις παρατάξεις η «ΑΤΑΞΙΑ» ως Ενιαίο Συνδικαλιστικό Δίκτυο, η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», και η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ. Το εκλογικό μέτρο για το Δ.Σ ήταν το 6 
Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
ΓΙΑ Δ.Σ.
1)        «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Έλαβε 27 ψήφους – εκλέγει 4 έδρες – 57,44%
 ΓΙΑ Δ.Σ.
Λαμπίρης Γεώργιος                  11
Μέρμιγκας Ιωάννης                   9
Παναγοδήμος Ιωάννης          18
Παπαδάκη Βαρβάρα              13
Ρισσάκης Πέτρος                    15
Τουλοπούλου Ρένα                 7
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - έλαβε 27 ψήφους
Δήμας Αριστείδης           17
Λαμπίρης Γεώργιος         13
Μέρμιγκας Ιωάννης          8
Παναγοδήμος Ιωάννης     15
Παπαδάκη Βαρβάρα         14
Ρισσάκης Πέτρος               15
Εκλέγει 3 αντιπροσώπους
2)        ΔΑΚΕ 
Ψήφοι 12 εκλέγει  2 έδρες – ποσοστό 25,53%
Ζαλαχώρης Γεώργιος                   3
Κουτρουμπέλης Νικόλαος         8
Σαρρής Παναγιώτης                     7
Σκαρπέτζος Παναγιώτης                2
Σκαρτσιάρης Παναγιώτης          5

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - έλαβε 12 ψήφους
Ζαλαχώρης Γεώργιος            6
Κουτρουμπέλης Νικόλαος      5
Σαρρής Παναγιώτης           7
Σκαρπέτζος Παναγιώτης        4
Σκαρτσιάρης Παναγιώτης       5
Εκλέγει 1 έδρα

3)    «ΑΤΑΞΙΑ»  
 Για Δ.Σ. 
Ψήφοι 8 – εκλέγει 1 έδρα, Ποσοστό 17,02%
Πανογεώργος Πάνος  5
Παπαγεωργόπουλος Ευθυμίος   8
Την «ΑΤΑΞΙΑ» με απόφαση της συντονιστικής Γραμματείας θα εκπροσωπεί στο Δ.Σ ο Παναγιώτης  Πανογεώργος της ΕΠΑΣ Αγρινίου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
Έλαβε 8 ψήφους
Πανογεώργος Πάνος                 4
Παπαγεωργόπουλος Ευθυμίος   6
Εκλέγει 1 έδρα
Μετά την καταμέτρηση μάταιες ήταν οι κραυγές των συναδέλφων της ΔΑΚΕ για να δικαιολογήσουν τον καταποντισμό τους, προς τον δικαστικό αντιπρόσωπο ώστε να ανατρέψουν την εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία  από την «ΑΤΑΞΙΑ». Προτείνοντας να πάρει η παράταξή τους τη δεύτερη έδρα και όχι ο έχον τα περισσότερα υπόλοιπα στη Τρίτη κατανομή, όπως και νόμιμα έγινε. Ζητούσαν δηλαδή κατά παράβαση της παρ. 9 άρθρο 17 του καταστατικού και του άρθρου 16 του Ν. 1264/82, που ορίζουν σαφώς ότι στην β’ κατανομή θα μπορούσε να είχε πάρει στην περίπτωση η ΔΑΚΕ και τον δεύτερο αντιπρόσωπο εάν συγκέντρωνε υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το 1/3 του εκλογικού μέτρου (το καταστατικό της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ ορίζει ως μέτρο για κάθε έναν αντιπρόσωπο τα 9 ψηφοδέλτια) και όχι τον ακριβή αριθμό 3 που αντιπροσωπεύει μόνο τα 1/3.
Προφάσεις εν αμαρτίες που λένε και οι ευσεβείς
Τέλος η «ΑΤΑΞΙΑ» δεσμεύεται από την προγραμματική της διακήρυξη και το πλαίσιο αυτό θα καταθέσει για την συγκρότηση του Προεδρείου. Θα ζητήσουνε να ανοίξει τις πόρτες ο Σύλλογος και η ΟΕΛ για συμμαχίες με το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα της χώρας.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι θα είμαστε το «μάτι και το αυτί» του κλάδου και δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχεια των διαλυτικών φαινομένων που παρατηρούνται στο σωματείο και γι’ αυτό θα ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους έγκυρα για κάθε θέμα που αφορά τον κλάδο και την εκπαίδευση.
Υ.Σ. Σύντομα θα ανακοινώσουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για το Σύλλογο  με αντιμνημονιακή κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με διάθεση σύνθεσης των απόψεων στο Δ.Σ. με όλους εκείνους που επιδιώκουν την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης και υποτέλειας της χώρας καθώς και της τροϊκανής συγκυβέρνησης που μας εξαθλίωσε.
Πάτρα 20-06-2014
Από την ΑΤΑΞΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου