Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΤΑΞΙΑ: «Άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. σε τακτική συνεδρίαση»

«ΑΤΑΞΙΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ Νοτιοδυτικής Ελλάδος
Συνάδελφο, Γιάννη Παναγοδήμο
ΕΠΑΣ Αγρινίου
ΘΕΜΑ: «Άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. σε τακτική συνεδρίαση»
Συνάδελφε, Πρόεδρε
Σας είναι γνωστά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18-8-2014), περί ξαφνικού «θανάτου» του...

ΟΑΕΔ, τόσο σε δομική αναδιάρθρωση, όσο και στην εκπαίδευση με την σταδιακή εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Οργανισμού σε ιδιώτες.

Είναι γνωστά σε όλους τα σχέδια που προωθούνται με τις ΣΕΚ, όπου καταργείται η μαθητεία με το Ν. 4186/2013, με τις τάξεις των πρακτικών ασκήσεων κ.λ.π.

Οι συνάδελφοι είναι ανάστατοι με τις καταργήσεις των ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ, την μη προσέλευση μαθητών στις ΣΕΚ, με αβέβαιο το μέλλον των ΙΕΚ καθώς και με όλα τα εργασιακά, εκπαιδευτικά και συνταξιοδοτικά θέματα ανοιχτά.

Επίσης δεν έχει προκηρυχτεί η απόφαση για τους ωρομισθίους ενώ με την ελληνογερμανική συνεργασία των μνημνονίων μεταβιβάζεται το έργο της διασύνδεσης εργαζομένων και επιχειρήσεων σε ιδιώτες, όπως και η μαθητεία κ.α.

Δικαιολογημένη αυτή ανησυχία των συναδέλφων και της κίνησής μας δεδομένου ότι η ΟΕΛ με ευθύνη της πλειοψηφίας κρύβεται , που θα έπρεπε να συντονίζει τον αγώνα αποτροπής αυτών των αρνητικών πολιτικών σε βάρος μας και της νέας γενιάς. που τα ξένα και ντόπια συμφέροντα απεργάζονται,

Για τους λόγους αυτούς και όσους επιφυλασσόμαστε να αναπτύξουμε ως «ΑΤΑΞΙΑ» στο Δ.Σ. ΚΑΛΕΙΣΤΕ να ορίσετε άμεσα τακτική συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ του Συλλόγου μας για να καθορίσουμε τη δράση μας στα ζητήματα που αναφέρουμε και όσα προταθούν από τα μέλη του Δ.Σ.

Αγρίνιο 4-9-2014

Παναγιώτης Πανογεώργος

ΕΠΑΣ Αγρινίου
Μέλος Δ.Σ. – Εκπρόσωπος «ΑΤΑΞΙΑΣ»
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου