Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΤΕΕΜ: ΨΗΦΙΣΜΑ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Σε διωκόμενο συνάδελφο του Κλάδου μας της ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 01 / ΑΘΗΝΑ 5-02-2018
ΨΗΦΙΣΜΑ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σε διωκόμενο συνάδελφο του Κλάδου μας της ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης
(Του κάνουν ΕΔΕ γιατί κατήγγελλε τον μηχανισμό χειραγώγησης των προσλήψεων ωρομισθίων στις σχολές ΟΑΕΔ)
Είναι γνωστοί οι «σκληροί» συλλογικοί αγώνες του κλάδου μας για την ύπαρξη αξιοκρατικών διορισμών (επετηρίδα) των εκπαιδευτικών και στις σχολές του ΟΑΕΔ περιόδου 1982-89, όπου δεν ίσχυσε ποτέ, όπου κυριαρχούν οι κάθε λογής παράγοντες για ρουσφετολογικές προσλήψεις. Η νυν διοικητής του ΟΑΕΔ, αντί να εξασφαλίσει την διαφάνεια και την...
αξιοκρατία στις προσλήψεις ωρομισθίων και από φέτος αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ΕΠΑΣ μαθητείας και ΙΕΚ ΟΑΕΔ, συντηρεί και ενισχύει την αδιαφάνεια και έναν ιδιότυπο «νεποτισμό», αναλαμβάνοντας σοβαρές πολιτικές ευθύνες. 
Ο απροκάλυπτος μηχανισμός της ευνοιοκρατίας, που δρα σε αυτόν τον οργανισμό χρόνια τώρα, έχει ως βραχίονά του τα πρωτοκλασάτα πρόθυμα «στελέχη» του άθλιου κυβερνητικού συνδικαλισμού στην εκπαίδευση στον ΟΑΕΔ, που βγάζουν όλη τη «βρώμικη» δουλειά και γι’ αυτό λασπολογούν με κάθε τρόπο την ΟΛΜΕ και φυσικά την ΠΕΤΕΕΜ.

   
Η κ. Διοικητής όμως δεν είχε χρόνο να συναντηθεί με το Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ όταν καταγγείλαμε τα ρουσφέτια και τις αδικίες (δείτε εδώ) που μεθοδεύονται κυρίως από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Αντίθετα διατάσει (απερίσκεπτα;) βιομηχανία διώξεων (ΕΔΕ), δίκη «στρατοδικείου», σε όσους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ, υπερασπίζονται διαχρονικές αρχές και αξίες του αγωνιστικού εκπαιδευτικού κινήματος, που είναι ενάντια σε όσα καθημερνά πράττει διεύθυνση Α2, σε εκπαιδευτικό-εργασιακό και υπηρεσιακό επίπεδο, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Στο προηγούμενο διάστημα όλοι αυτοί οι «συνεργάτες» παντός καιρού της κ. Διοικητού μεθόδευσαν επιλεκτικά τον αποκλεισμό από θέσεις Δ/ντών ΕΠΑΣ, από τις πρόσφατες κρίσεις, όλους όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι στην «αυλική» ομάδα. Παράλληλα έθεσαν εκτός διαδικασιών κρίσης το σύνολο των συναδέλφων του κλάδου ΤΕ.01, όπου ο διωκόμενος συνάδελφος Παπαδάκης Κώστας του κλάδου μας δικαιολογημένα αντέδρασε, όπως και ο τοπικός Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Κρήτης του ΟΑΕΔ, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΕΤΕΕΜ.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν όλοι αυτοί βάζοντας πλάτη στη διοίκηση του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Εργασίας για να περάσουν τις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπ/σης, παραδίδοντας στο γερμανικό παράγοντα τον οργανισμό για να επιβάλουν στη χώρα μας μια φθηνή και απλήρωτη μαθητεία ως το νέο μοντέλο κατάρτισης, έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα, βλέπε ΣΕΚ (Καλαμάκι - Ηράκλειο Κρήτης) ΤΡΕΝΟΣΕ κ.λ.π.

Για το λόγο αυτό απειλούν και διώκουν με μένος με τον μηχανισμό που έχουν φτιάξει χρόνια τώρα, όλους τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και έκτακτους), που αντιστέκονται σε αυτόν τον ολοκληρωτισμό που επικρατεί στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ. Με ηθικούς αυτουργούς τους καλοπληρωμένους και αυτοαποκαλούμενους «συνδικαλιστές» - προϊσταμένους και διευθυντές οι οποίοι κάθε χρόνο διορίζονται σε επιτροπές επιλογών ωρομισθίων – αναπληρωτών όπως π.χ. ο Πρόεδρος και η Γραμματέας της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ για το σχ. έτος 2017-2018, έχουν θέση εκπροσώπου της διοίκησης στη Δ/θμια επιτροπή αξιολόγησης ενστάσεων Περ. δ/νσης Μακεδονίας (απόφαση με αριθ. πρωτ. 44993 / 19-06-2017 κ. Διοικήτριας)!!!



Μια αντίστοιχη περίπτωση είναι και του Ηρακλείου Κρήτης, όπως γίνεται και σε άλλες περιφέρειες όσο γνωρίζουμε δηλαδή εδώ ισχύει το λαϊκό γνωμικό «αμάρτησαν για τα παιδιά τους!». Δηλαδή Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει!!! Φτιάχνουν δικά τους κριτήρια και ειδικότητες, χωρίς αυτά να έχουν σχέση με τα θεσμοθετημένα, όπως βολεύει τα δικά τους παιδιά, σε αντίθεση με τα ισχύοντα στο ΙΕΠ-Υπουργείο παιδείας, ευνοούν την πολυθεσία σε βάρος των ανέργων συναδέλφων με διάφορα τεχνάσματα, προσλαμβάνουν αναπληρωτές χωρίς ενιαίο πίνακα κ.α. αναξιοκρατικά και επιλήψιμα που πρέπει να ελεγχθούν..

Πρόσφατο «θύμα» αυτού του αδίστακτου «μηχανισμού», που τρομοκρατεί με εκδικητικό μένος και στιχοποιοί ανυπότακτους συναδέλφους, είναι το μέλους της ΠΕΤΕΕΜ Κώστας Παπαδάκη ΤΕ01.02 της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης, με περισσότερα από 35 χρόνια υπηρεσίας. Η αιτία; γιατί «δεν συνεμορφώθη με τας υποδείξεις!» και τόλμησε και έθιξε τον μηχανισμό χειραγώγησης των προσλήψεων στον ΟΑΕΔ – κάνοντας δήθεν αρνητική κριτική στη Διοίκηση!

Το Δ. Σ της ΠΕΤΕΕΜ αφού ενημερώθηκε πολύπλευρα για το όλο θέμα και γνωρίζοντας τα έργα και τις ημέρες όλων αυτών των κυρίων, υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα όλων των ωρομισθίων και γενικώς των ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών να προσλαμβάνονται, με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας και τήρησης των θεσπισμένων αντικειμενικών κριτηρίων κατάταξης τους στη λίστα πρόσληψης, κάτι που στον ΟΑΕΔ δεν ίσχυσε ποτέ!

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουμε ότι η τήρηση του πίνακα πρόσληψης των ωρομισθίων στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ Ηρακλείου, με θεσμικά κατοχυρωμένα κριτήρια του εκπαιδευτικού κινήματος, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συλλογική κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την οποία οφείλει να σέβεται και να τηρεί κάθε εμπλεκόμενος διοικητικός παράγοντας, αλλά και όλοι οι συλλογικοί θεσμοί προάσπισης των εργασιακών και δημοκρατικών κατακτήσεών μας.

Στη βάση αυτή, θεωρούμε ότι η όποιες ενέργειες συναδέλφου Παπαδάκη Κώστα, πρώην υποδιευθυντή της ΕΠΑΣ του Ο.Α.Ε.Δ, Ηρακλείου Κρήτης. έγιναν για την καταστρατήγηση των αρχών της δημοκρατικής, της διαφανούς και αξιοκρατικής επιλογής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που είναι πράξη υπεράσπισης των συλλογικών αρχών και αιτημάτων του εκπαιδευτικού και συνολικότερα συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς ίδιο όφελος και για το λόγω αυτό καταδικάζουμε απερίφραστα την πειθαρχική δίωξή του, μέσω Ε.Δ.Ε, ως μέτρο αυταρχισμού και προσβολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, ενώ είναι θεσμικά κατοχυρωμένα τα κριτήρια συγκρότησης της Επιτροπής Κρίσης της λίστας των ωρομισθίων που υποβάλλουν αίτημα πρόσληψης στη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ και ορίζεται ρητά από το νόμο ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή στην εν λόγω επιτροπή μέλους που έχει συγγένεια πρώτου βαθμού με οποιονδήποτε που εντάσσεται στη λίστα των ωρομισθίων, ωστόσο αυτή η επιταγή του νόμου παραβιάστηκε από τη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ Ηρακλείου και όχι μόνο. Γιατί ο πρόεδρος της επιτροπής προσλήψεων, που είναι και ο διευθυντής, είχε συγγένεια πρώτου βαθμού με ωρομίσθια (σύζυγός του), η οποία προσλήφθηκε, όπως επίσης είχε συγγένεια δευτέρου βαθμού με άλλη ωρομίσθια της λίστας(πρώτη εξαδέλφη), η οποία διορίστηκε επίσης.

Σε αυτήν την κατάφωρη παραβίαση των θεσπισμένων κανόνων πρόσληψης και υπονόμευση των συλλογικών αξιών της διαφάνειας και ισοτιμίας αντιστάθηκε ο εργαζόμενος Παπαδάκης Κώστας, όπως όφειλε ως συνειδητός εργαζόμενος., τονίζοντας το ασύμβατο της συμμετοχής στην επιτροπή κρίσης και της συγγένειας με τους κρινόμενους.

Ως απάντηση της διοίκησης σε αυτή τη δημοκρατική συμπεριφορά του συναδέλφου, ακολούθησε η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ του(!), μέσω Ε.Δ.Ε, επειδή τόνισε και ανέδειξε την αυτονόητη υποχρέωση όλων να τηρούν τα νόμιμα κριτήρια και τις θεμελιώδεις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, οι οποίες αντανακλώνται και στις διατάξεις του σχετικού νόμου. Η απρέπεια και η εμπάθεια του εντεταλμένου διενεργούντα και αυτή την ΕΔΕ (μετάβαση από Αθήνα στο Ηράκλειο!), συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά με την θυροκόλληση στην οικία του συναδέλφου το κλητήριο, όταν είναι γνωστό στην υπηρεσία ότι ο μάρτυρας-εγκαλούμενος βρίσκεται σε 15/μερη αναρρωτική άδεια. Ο στόχος σαφής η κοινωνική διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειάς του, όπως και η ψυχολογικής βία, γνωστή τακτική τους, το ίδιο έπραξαν και σε άλλη περίπτωση δίωξης.


Για όλα αυτά και άλλα ακόμη, που συνθέτουν το «αμαρτωλό» τοπίο στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ διαχρονικά, οφείλει το μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα να τα καταγγείλει και να τα αντιπαλέψει. Αυτό κάνει για χρόνια η ΠΕΤΕΕΜ, προφανώς αυτό έπραξαν και όλοι αυτοί οι διωκόμενοι συνάδελφοι. Η πολιτική ηγεσία στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ ούτε που τολμά να ανοίξει τα θέματα αυτά και όλα εκείνα που κρύβει επιμελώς η χρήσιμη παρέα (γνωστή σε όλους στον ΟΑΕΔ). Δηλαδή θέματα Δημοκρατίας, Αξιοκρατίας, Διαφάνειας λήψης των αποφάσεων και διαφύλαξης της Αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών που την υπηρετούν.

ΕΠΕΙΔΗ:

  • Θεωρούμε ότι η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Παπαδάκη είναι μέτρο άδικο, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό
  • Είναι καθαρά ρεβανσισμός και αστήριχτη η πειθαρχική δίωξη του
  • Δεν τηρηθήκαν τα ισχύοντα των κριτηρίων της δημοκρατίας-της διαφάνειας και της ισοτιμίας τόσο και κατά την ένταξη των ωρομίσθιων στη λίστα, άσο και κατά την συγκρότηση της επιτροπής κρίσης τους (έχουμε αρκετές καταγγελίες πανελλαδικά).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΩΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  •   ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ:
  1. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
  2. ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.

Η Τρομοκρατία τους δεν θα περάσει για μια ακόμη φορά – Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης καθώς και η ΑΔΕΔΥ οφείλουν να πάρουν θέση για αυτή τη πειθαρχική δίωξη και την πρόκληση από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, που ή έχει χάσει τον έλεγχο ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της εκπαίδευσης.

Για αυτό απαιτείται άμεσα η ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗ της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε έναν και μοναδικό φορέα στο Υπουργείο Παιδείας με ταυτόχρονη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της και την αξιοποίηση των υποδομών και των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ στη δευτεροβάθμια ΤΕΕ.
Οι προκλήσεις και ο αυταρχισμός της διοίκησης δεν θα περάσουν








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου