Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ερωτήματα γεννά η υποστήριξη της ΤΙΤΑΝ ως μέγα χορηγού στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Στο alfavita.gr έφτασε καταγγελία από το "Δίκτυο 50 Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στον ΤΙΤΑΝ". Σχολικό φεστιβάλ έχει κύριο μέγα χορηγό στήριξης την εταιρεία ΤΙΤΑΝ, την...οποία αποδέχτηκαν σχολικοί σύμβουλοι και προϊστάμενοι και με την οποία εταιρεία ΤΙΤΑΝ είναι σε αντιπαράθεση η τοπική κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά για την καύση των απορριμμάτων.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται αυτό το γεγονός ως "απαράδεκτη ενέργεια" μιά εταιρεία για την οποία υπάρχουν ερωτήματα ως προς συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ζητήματα όχι μόνο να είναι μέγας χορηγός σχολικού μαθητικού φεστιβάλ αλλά να είναι και ο κύριος διεκπεραιωτής σεμιναρίων για μαθητές σχετικά με τη ρομποτική.

Διαβάστε την ανακοίνωση η οποία παραθέτει τα γεγονότα, θέτει ερωτήματα και καλεί το υπουργείο Παιδείας να απαντήσει καθώς και να πάρουν θέση όλοι οι φορείς.

Απαράδεκτη ενέργεια -Χορηγός σε σχολικό φεστιβάλ ο ΤΙΤΑΝ με τη σύμφωνη γνώμη προϊσταμένων και σχολικών συμβούλων της Θεσσαλονίκης - Που πήγε η καύση απορριμμάτων λειτουργοί της εκπαίδευσης;
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με τα κοινά και με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, έχουνε γίνει δέκτες δεκάδων παραπόνων από πολίτες γονείς και εκπαιδευτικούς (και με το δίκιο τους), για μια σημαντική λεπτομέρεια του φεστιβαλ ρομποτικής που διοργανώνεται και υπό την αιγίδα της περιφερειακής διευθ/νσης εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, αλλά και της δ/νσης δυτικής Θεσσαλονίκης και πλήθος σχολικών συμβούλων.

Αφορά ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, τη συμμετοχή σε σχολικό μαθητικό φεστιβάλ (10 και 11 Δεκεμβρίου) του ΤΙΤΑΝ ως μέγα χορηγού και όχι μόνο άλλα και διεκπεραιωτή σεμιναρίων για μαθητές για τη ρομποτική!
Ενα εργοστάσιο με το οποίο ο δήμος Παύλου Μελά (Πολίχνη, Ευκαρπία, Σταυρούπολη) βρίσκεται σε τρομερή αντιπαράθεση και στα δικαστήρια για την άδεια καύσης απορριμμάτων που έχει πάρει από το 2014 χωρίς να λογαριάζει την καθολική αντίδραση δήμου και τοπικής κοινωνίας σχολείων, συλλόγων κλπ ,που ΄ήταν αντίθετη με την άδεια αυτή. Αυτή ήταν και η βασική αιτία που ο δήμος έχει ¨κόψει¨ κάθε συνεργασία με το ΤΙΤΑΝ από το 2014. Αντι αυτού βλέπουμε να εισχωρεί στα έγκατα της παιδείας μέσα από τους ιδιους τους συμβούλους και τους εκπαιδευτικούς! Ειναι δυνατόν ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΤΑΝ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου