Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
Πραξικόπημα! Αφαίρεσαν την έδρα από το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΤΙΚΛΙΚΑ» που έλαβε 5 ψήφους και πρέπει να εκλεγεί η Δ. Κανελλοπούλου στο Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ και ως αντιπρόσωπος στo προσεχές συνέδριο της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ. Η...
έδρα έπρεπε να δοθεί στη στην Γ΄ κατανομή σύμφωνα με τον Ν. 1264/82 και του καταστατικού του Συλλόγου για το λόγο ότι είχε τους περισσότερους ψήφους έναντι των άλλων ψηφοδελτίων. 
Εντούτοις  εντελώς πραξικοπηματικά υφαρπάζουν την έδρα από την Δ. Κανελλοπούλου και την δίνουν αρχικά στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» που είχε λάβει 4 ψήφους μετά από «τυχαία» κλήρωση! Στη συνέχεια «ως υπερενωτικός» ο πατερούλης βλέποντας ότι του βγαίνουν τα κουκιά πανελλαδικά για την Ομοσπονδία, παίρνουν την έδρα από το ΠΑΜΕ για το Δ.Σ. του Συλλόγου της Αττικής και την προσθέτουν στο δικό τους ψηφοδέλτιο για να έχουν απόλυτη πλειοψηφία! Αφήνουν την έδρα (παράνομα) για αντιπροσώπευση στην Ομοσπονδία στο ΠΑΜΕ που έλαβε 4 ψήφους και αφήνουν έξω το ψηφοδέλτιο που έλαβε 5 ψήφους! Ίσως τα παιδιά του συστήματος να γνωρίζουν ποιοι θα τους χαλάσουν την «σούπα» στην ΟΕΛ και γι’ αυτό ξηλώνουν και ράβουν ανάλογα πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις»… Δηλαδή πάει περίπατο και το επιχείρημα το πρόεδρου και της ΕΕ, ότι η «ΑΝΤΙΚΛΙΚΑ» δεν είναι παράταξη και γι’ αυτό δεν δικαιούται να εκλέξει αντιπρόσωπο!
 Μαύρες εποχές επικρατούν ακόμα στα σωματεία εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ.
Σοβαρές ευθύνες έχουν η εφορευτική επιτροπή και η δικαστικός (γνωρίζει αραγε κανένας από ποιο πρωτοδικείο έχει οριστεί, μιας και η διοίκηση του σωματείου δεν ενημερώνει ούτε τους υποψήφιους για το διοριστήριο της κας Χρόνη Μ. (Να είναι ισως συνωνυμία με δικηγόρο των βορείων προαστίων;. θα μάθουμε λίαν συντόμως, αν είναι δικαστικός ή ...)
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που συντονίζε ολη την διαδικασια (με ποια ιδιότητα αραγε;) όλο αυτου του «εσμού» θα έπρεπε να είχε αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού οργάνου, πριν είναι αργά και η υπόθεση πάρει άλλη τροπή διότι η πρόκληση και ο τυχοδιωκτισμος στην πολιτική  έχουν και όρια. Όταν το 4 ειναι ανώτερο του 5 (στην Γ’ κατανομή) τότε πρόκειται είτε για αθλιότητα απο μέλος στη δημοσιοϋπαλληλική συνδικαλιστική οικογένεια ειτε για «μαθηματικώς βλάκα» είτε για συνδυασμό αυτών.

«Αιδώς αργείοι»!  

 Ας δούμε το σκηνικό της αθλιότητας καρέ καρέ …..
Αποτελέσματα Συλλόγου Εκπ/κών ΟΑΕΔ Αττικής και Νήσων 

105 ψηφίσαντες (είχαν μεχρι συνταξιούχους επιστρατεύσει)
4 ΑΚΥΡΑ 
101 ΈΓΚΥΡΑ ΕΔΡΕΣ 7 ΑΡΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ 14 αφαιρουμένου του δεκαδικού αριθμού (Ν. 1264/82)
1) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΑΕΔ 60 ψήφοι  4 εδρες και υπολοιπο 4(<1/3 του Ε.Μ.)
2) ΔΑΚΕ 28 ψηφοι 2 εδρες και υπολοιπο 0
3) ΑΝΤΙΚΛΙΚΑ (Δ. Κανελλοπούλου) 5 ψηφοι
4) ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΚΕ  4 ψηφοι
5) "Απολυμένοι" (Α. Μενεγάκης)  3 ψήφοι
Παραγραφος 9 αρθρο 25 του καταστατικού. η αδιάθετη έδρα  πάει στην Γ' ΚΑΤΑΝΟΜΗ, όπου ο έχων μεγαλύτερα υπόλοιπα "συνδυασμός" παίρνει την ΕΔΡΑ.
Αν και το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΙΖΕΙ Παραγραφος  3 άρθρο 25 καθώς και το Άρθρο 7 Ν. 2642/1982, ότι κάθε ΑΝΕΞΕΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, παρά του ότι η Δ. Κανελλοπούλου ήταν υποψήφια με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο με τίτλο «ΑΝΤΙΚΛΙΚΑ»
Το σαΐνι του 4>5 γνωμάτευσε και υπέδειξε στην κ. Χ.Μ. (για την ιδιότητα επιφυλλασόμεθα), η οποία δεν μπήκε στον κόπο αν και υπήρξε  υπόδειξη  του λάθους της ; "Να ανοίξει" το καταστατικό. Φρόντισε όμως κατά παράβαση της μυστικότητας να έχει ΑΝΟΙΞΕΙ την ΚΑΛΠΗ δύο (2) ώρες πριν την ΛΗΞΗ η ψηφοφορία και να έχει καταμετρησει ψηφους των παραταξεων ΠΛΗΝ 7 ψηφοδελτίων για την συνέχιση της διαδικασίας (Αν αυτό το έκανε πρωτοδίκης ή ειρηνοδίκης ή απλός δικαστικός υπάλληλος, τότε εμείς ειμαστε ασκητες στο Αγιον Ορος!!)

Η Μεγαλειωδης γνωμάτευση ?
 "ότι οι μεμονωμένοι υποψήφιοι ΔΕΝ αποτελούν συνδυασμό"
η ΕΝΟΤΗΤΑ  αν και δεν ήταν παρούσα (2 υποψήφιοι μόνο) δέχτηκε απο την μεγάλη ψυχή τον πατερούλη του ΟΑΕΔοσυνδικαλισμού (αφού παρέλαβε την σκυτάλη από τον αλυσιδάκια) τα ψυχία της απλής αντιπροσώπευσης, παραβαίνοντας όμως τις διαχρονικές αρχές και αξίες του πραγματικά αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος, που στον ΟΑΕΔ είναι άγνωστα πράγματα!
Ύποπτη και η σιγή ασυρμάτου της ΔΑΚΕ (πρώτη φορά έπεσε κάτω από 30 ψήφους!) Είχε φροντίσει την ένταξη κάποιων καραμπινάτων «πρώην ΔΑΚΕ», ο «επίτιμος» στο ψηφοδελτιο του, έτσι κι αλλιώς, ίδιο νόμισμα και απο τις δυο όψεις τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι και η αβεβαιότητα μερικών υποψηφίων γαλάζιων διευθυντών, με Γ’(?) βαθμό κ.α., αν κρατήσουν τις υποσχέσεις οι (παρα)διοικούντες , οπότε αντί να ξεσηκώσουν τον κόσμο ανασηκώνουν την κουτάλα.
Στην εκλογική παρωδία «εκτέθηκαν και Βρούτοι», δείχνοντας πόσο βρώμικο παιχνίδι γίνετε στον χώρο για μια «χούφτα ευρω».........
Όσο για τον επίτιμο το μονο που απέμεινε ειναι να γινει και ΕΔΕαρχης των μελων του σωματείου του, δηλαδή εκπρόσωπος και διώκτης ταυτόχρονα.  Απηνής και... απών ο διώκτης των συναδέλφων του!
Μας θυμίζει τους στίχους του Ελύτη που μιλάει για τα κορίτσια «τα γεμάτα ως πάνω, και απύθμενα».
Αυτή την διαφάνεια αγαλλιάσθε κ. Κατρουγκαλε? Δεν νομίζουμε η ιστορία σας δεν σας το επιτρέπει;
Στη δημοκρατική συνείδηση κανενός εργαζομένου δεν νομιμοποιούνται όλες αυτές οι αθλιότητες που γίνονται στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ και είναι καταδικαστέες μετά βδελυγμίας.
Κυρία Καραμεσίνη τι ζητάτε εσείς, με τέτοιους αυλοκόλακες της κάθε εξουσίας.....;
Πώς να ξεχαστούν οι τεμενάδες τους στη Χριστοφιλοπούλου  στην Διαμαντοπούλου, τον Πρωτόπαπα τους Τσουκατο - Μαντέλη αλλά και τον «αριστερό» Οικονόμου? Ξεχνάτε πόσο εύκολα αλλάζουν χρώμα και χώρο.....Ούτε οι χαμαιλέοντες δεν μπορούν να τους παραβγούν.
Κύριοι, Μας γυρίζετε στις μαύρες εποχές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» το έχετε καταλάβει ΝΑΙ; ή ΟΧΙ;  
Έλεος……
 
 ΥΓ.: 1) Περιμένουμε την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέσει σε αυτό το σκάνδαλο! Θα νομιμοποιήσει δοτούς αντιπροσώπους στο συνέδριο;
2) Η Εφορευτική Επιτροπή οφείλει να δημοσιεύσει τα επίσημα αποτελέσματα με τις ψήφους και τις έδρες που καταλαμβάνει ο κάθε συνδυασμός σύμφωνα με το Ν. 1264/82 και το καταστατικό, καθώς και το διοριστήριο της δικαστικού αντιπροσώπου σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, όπως μαθαίνουμε και τότε θα είναι αργά για πολλούς.
3) Στην εμπρόθεσμη ένσταση της Κανελλοπούλου (στάλθηκε με email στην ΕΠΑΣ Παλλήνης) στην Πρόεδρο της Εφ. Επιτροπής που υπηρετεί στο σχολείο αυτό, τι απέγινε; Ποιοι την εξέτασαν την εν λόγο ένσταση; Μήπως ο Μέντορας της Προέδρου;
"Αθέατος μάρτυρας" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου