Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Η ΠΕΑΔ καταγγέλλει την παρελκυστική τακτική του υπουργού Παιδείας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
Καταγγέλλουμε την σημερινή παρελκυστική τακτική του Υπουργού, καθώς αντί της προγραμματισμένης συνάντησης κατόπιν πρόσκλησης, με μέλη των Δ.Σ. ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΕΑΔ, βρεθήκαμε μπροστά σε μια σκηνοθετημένη ως προς το...
αποτέλεσμά της, την αποχώρησή του δηλαδή, κατάσταση.
Αγνοώντας την μαζικότερη τα τελευταία χρόνια κινητοποίηση συναδέλφων αναπληρωτών έξω από το Υπουργείο και στην ουσία ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τα τριτοβάθμια σωματεία (Ο.Λ.Μ.Ε. & Δ.Ο.Ε.) που τεκμηριωμένα στήριξαν τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της αναπλήρωσης.
Διάλογος μπροστά σε ένα αμφιθέατρο 50-70 εξαγριωμένων -δικαιολογημένα- συναδέλφων που αγωνιούσαν να θέσουν τα ερωτήματά τους, δεν μπορούσε να γίνει.
Η πολιτική ηγεσία είναι υπεύθυνη τόσο για το σημερινό φιάσκο, όσο όμως για το γεγονός ότι αποφάσισε να προασπιστεί(!!!) τον νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου "οχυρωμένη" πίσω ΜΟΝΟ από νομικά κείμενα!

Οι πολιτικές ηγεσίες εκλέγονται για να σέβονται τους θεσμούς της Πολιτείας, αλλά και για να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες που να σέβονται την επί σειρά ετών με τεράστιο προσωπικό και οικογενειακό κόστος προσφερθείσα προϋπηρεσία σε κάθε άκρη της χώρας!
Το μόνο που μένει από την σημερινή "συνάντηση" είναι η "γύμνια" της πολιτικής ηγεσίας!

Για όσους από τους συναδέλφους προκάλεσαν (μονομερείς, αντισυναδελφικές και εν τέλει εκδικητικές) προσφυγές, αλλά και για τους μόνιμους που αισθάνονται την ασφάλεια στην εργασία, να γνωρίζουν ότι κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο.
Η συμμόρφωση με τις επιταγές διαφόρων "εργαλειοθηκών" τύπου ΟΟΣΑ (που έχουν υιοθετηθεί), θα οδηγήσουν και τη δημόσια εκπαίδευση σε πολλές ακόμη περιπέτειες (νέα αύξηση ωραρίου, νέες συγχωνεύσεις κ.ο.κ.)
Η Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκαια των χιλιάδων αναπληρωτών. Άμεσα θα ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων και των κάθε λογής ένδικων μέσων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιάδου Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου