Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

«Ανεξαρτητοποείται» το υπουργείο Μετανάστευσης – Προγράμματα παιδείας & εργασίας για πρόσφυγες

Και ενώ παραμένει το «αγκάθι» Μουζάλα στη συγκυβέρνηση, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να παραμένει στη θέση του για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για το...
χαρακτηρισμό σαν «Μακεδονία» της ΠΓΔΜ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Δημήτρης Βίτσας ανακοίνωσε σχέδιο ανασυγκρότησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όπως δήλωσε σε εκδήλωση για το προσφυγικό του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο θα μετονομαστεί σε υπουργείο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δομή λειτουργίας και θα έχει την ευθύνη της πολιτικής προστασίας για τα προσφυγικά ζητήματα.
«Πρέπει να ενισχύσουμε το υπουργείο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, ώστε να έχει δομή. Προετοιμαζόμαστε μέσα στη διαδικασία συγκρότησης του υπουργείου για τη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας, που θα πρέπει να έχουν διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του υπεύθυνου του υπουργείου και όπου να υπάρχει τοπική έκφραση του οικείου δήμου», είπε και καθόρισε τους τρεις άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τους πρόσφυγες: τη φιλοξενία τους σε κέντρα φιλοξενίας, τη δημιουργία μικρότερων και καλύτερων δομών φιλοξενίας με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τη δημιουργία προγραμμάτων παιδείας και εργασίας σε όλους όσοι χρειαστεί να μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα.
Ο Δ. Βίτσας ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι την Κυριακή θα είναι διαθέσιμες 9.000 νέες θέσεις φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα ενώ την επόμενη εβδομάδα ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ετοιμάσει άλλες 10.000 θέσεις. Επίσης, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μικρών, πολύ προσωρινών δομών φιλοξενίας στους δήμους έξω από την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου