Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Βουλή: Στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας παρουσίασε η Ράνια Αντωνοπούλου


Βουλή: Στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας παρουσίασε η Ράνια Αντωνοπούλου 
Στοιχεία που αποδεικνύουν την μείωση της ανεργίας παρέθεσε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ανακοινώνοντας ότι το επόμενο οκτάμηνο θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Το 2015 η ανεργία μειώθηκε στο 24,5%, αλλά η...
κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, υπογράμμισε η Ρ. Αντωνοπούλου επισημαίνοντας ότι το 2015 δημιουργήθηκαν 112.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία έπεσε από το 25,5% στο 24,5%. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας αντιστάθηκε στην κρίση, είπε.
Η Ρ. Αντωνοπούλου κατηγόρησε την ΝΔ για «κινδυνολογία, παρερμήνευση και επιλογή επιλεκτικών στοιχεία για να κάνουμε τον κόσμο να νοιώθει ότι κινδυνεύει» και ανέφερε δύο παραδείγματα:
α) ο πρ. υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι τον Οκτώβριο χάθηκαν 56.000 θέσεις εργασίας. Αυτό έγινε λόγω λήξης της εποχιακής εργασίας, εξήγησε η Ρ. Αντωνοπούλου και υπενθύμισε ότι ο Γ. Βρούτσης «ξέχασε» ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχαν χαθεί 66.000 θέσεις εργασίας λόγω λήξης της εποχιακής εργασίας.
β) ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι ο ΟΑΕΔ έχει 100 εκατ. που δεν τα χρησιμοποιεί. Η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι πέρυσι στον απολογισμό του υπουργείου του ο Γ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε 400 εκατ. λιγότερα απ' ότι είχε προϋπολογίσει για την καταπολέμηση και ότι το 2014 ο ΟΑΕΔ δεν χρησιμοποίησε 272 εκατ., ενώ φέτος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ 100 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου