Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην αντεργατική μνημονιακή λεηλασία! (φωτορεπορτάζ)

ΑΘΗΝΑ 12-11-2015
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πανεργατική γενική απεργιακή διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής, των μνημονίων και της λιτότητας. Με κύριες αιχμές την αντίθεση στα βάρβαρα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και την αντίθεση στη νέα φορολεηλασία, αλλά και...
συνολικότερα την πάλη κατά των παλιών και του νέου μνημονίου που εφαρμόζει με ταχύς ρυθμούς η κυβέρνηση σαρωτικής αντεργατικής επίθεσης, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα απέργησαν την Πέμπτη 12 Νοέμβρη σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, δίνοντας υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.
Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 10.30 π.μ. άρχισαν να συγκεντρώνονται εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και νεολαία με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις νεολαϊστικες συλλογικότητες ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία, μετά από κάλεσμα Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 
Πολλά τα σωματεία της εκπαίδευσης με τα πανό από συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης», «Κ. Σωτηρίου», Αιγάλεω, Αθηνά, Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Κερατσίνι-Πέραμα Ν. Πλουμπίδης, ΕΛΜΕ Λιοσίων-Ζεφύρι-Φυλή, Ε' Αθήνας, Ε' Αν. Αττικής, το Συντονιστικό Αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών, η Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και το σωματείο των Συνταξιούχων εκπαιδευτικών.
Πολύ μαζικό το μπλοκ του Αριστοτέλη με πάνω από 100 εκπαιδευτικούς από τα σχολεία του Σωματείου και με απεργιακά ποσοστά πολύ υψηλά.
Συνεχίζεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου