Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΤΑΞΙΑ: Η νέα δύσκολη σχολική χρονιά, πρέπει να είναι η αφορμή περισυλλογής και ανάκαμψης του αγωνιστικού φρονήματος των εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ



«ΑΤΑΞΙΑ»
Ενιαίο Συνδικαλιστικό Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπου τα προβλήματα των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, έχουν οξυνθεί σε μεγάλο βαθμό, αρχικά θέλουμε να καλωσορίσουμε τους ξεχασμένους συναδέλφους μας που οι μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν θέσει άδικα και παράνομα σε διαθεσιμότητα. Μια υπόθεση, που ανέδειξε την έλλειψη αλληλεγγύης και συνδικαλιστικής αδιαφορίας από την ΟΕΛ, παρά τις ισχνές ανακοινώσεις τους σε αντιπερισπασμό των δικών...
μας καταγγελιών και έμπρακτης στήριξής τους από τις δυνάμεις μας (δείτε εδώ).
Παρά και τη  δεύτερη παράταση λειτουργίας των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, διαπιστώνουμε ότι το μαθητικό δυναμικό σε αρκετές ειδικότητες συρρικνώνεται δραματικά. Αποτέλεσμα αυτής της σοβαρής αρνητικής εξέλιξης είναι η μεγάλη ανεργία στους παραγωγικούς κλάδους της βιομηχανίας, της συρρίκνωσης τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας των ΕΠΑΣ, με την προώθηση των ΣΕΚ, όσο και με την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών της μαθητείας του ΟΑΕΔ, όπως μαθητικές εστίες, σίτιση-στέγαση-δωρεάν μεταφορά, την μη εξασφάλιση πρακτικής άσκησης, η συρρίκνωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, καθώς και η αβεβαιότητα για το μέλλον των σχολών και του φραγμού για διέξοδο στη τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών είναι ορισμένα από τα βασικότερα προβλήματα που αποτρέπουν πλέον την οικογένεια να επιλέξει τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.
Η μείωση των μαθητών ήδη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ωράριο των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με τον κίνδυνο να  έχουμε νέες κινητικότητες και διαθεσιμότητες, που είναι άλλωστε και επιταγή του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν τα μνημονιακά κόμματα στη βουλή και θα εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ και η κυβέρνηση γενικότερα, όπως είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους, δεν κάνει μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, τουλάχιστον στις θέσεις των συναδέλφων που αποχωρήσανε λόγω συνταξιοδότησης.
Επίσης η διοίκηση δεν έχει προγραμματίσει χρόνια τώρα την ίδρυση νέων ειδικοτήτων και σχολών, που είναι αναγκαίες σε πολλές περιοχές της χώρας π.χ. τουριστικών περιοχών, αγροτοκτηνοτροφικών κ.λ.π.
Αρέσκονται οι πάντες σε εμβαλωματικές καταστάσεις με τους ωρομισθίους, τους οποίους προσλαμβάνουν μετά την παρέλευση του πρώτου τριμήνου του σχολικού έτους και μάλιστα με μειωμένο ωρομίσθιο.
Μπροστά σε όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την παραίτηση από κάθε συνδικαλιστική δράση της ΔΑΚΕ και Συσπείρωσης, σε βαθμό που να «ντρέπεσαι» γιατί οι συνάδελφοί σου σε ψήφισαν να είσαι στο ΔΣ του Περιφερειακού Συλλόγου!
 Συνάδελφοι
Η νέα δύσκολη σχολική χρονιά, πρέπει να είναι η αφορμή της περισυλλογής και της ανάκαμψης του αγωνιστικού φρονήματος του κλάδου, αν θέλουμε να λεγόμαστε εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί. Να σπάσουμε τις αλυσίδες, που μας έβαλαν οι ξένοι και οι ντόπιοι δυνάστες.
Εμείς μπροστά σε αυτόν τον «συντηρητικό χειμώνα» που ήρθε να υψώσουμε τοίχοι ψηλά και να φτιάξουμε  την δικιά μας άμυνα για την επόμενη επίθεση έως την τελική δύσκολη νίκη, που το συνδικαλιστικό κίνημα (ότι απέμεινε) έχει ανάγκη για την αποτροπή του Αρμαγεδδών.
ΠΑΤΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Παναγιώτης Πανογεώργος
Μέλος Δ.Σ. Περιφερειακού Συλλόγου Ν/Δ Ελλάδος
Για την «ΑΤΑΞΙΑ»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου