Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ 13ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΕΛ-ΟΑΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (Μια οφειλόμενη απάντηση στην πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ) - Δείτε το ΕΞΩΔΙΚΟ που μας είχαν στείλει τα "πρωτοπαλίκαρα" της διοίκησης



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΕΛ – ΟΑΕΔ (!)
…Με εξώδικα & πειθαρχικά κατά εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ διότι δεν συνεμορφώθησαν στας υποδείξεις!
«Εν πολλαίς αμαρτίες η περιπίπτουσα συνδικαλιστική γραφειοκρατία σχολών ΟΑΕΔ, μας ζήτησε και τα ρέστα!»

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών «Λειτουργών» (ΟΕΛ) ΟΑΕΔ προκειμένου να απαντήσει στον εκπρόσωπο συνδικαλιστικής παράταξης «ΑΤΑΞΙΑ» για ορισμένα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο (παρόν) blog, που διατηρεί η παράταξη αυτή, θεώρησε σκόπιμο να του στείλει «ΕΞΩΔΙΚΟ» για να τους εκφράσει τις.....
διαφωνείς της κ.α. αιτιάσεις. Συνδικαλιστική αθλιότητα κατά γενική ομολογία! Υπέδειξαν οι «καλοθελητές» ως διεύθυνση παραλαβής του σχετικού προδικαστικού εγγράφου την οικία του συναδέλφου Παναγιώτη Πανογεώργου, που τυγχάνει και Β’  Αντιπρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ. και όχι την έδρα του Περιφερειακού Συλλόγου Εκπ/κών Ν/δυτικής Ελλάδας που μέχρι πρότινος ήτο και μέλος του Δ.Σ. ή την διεύθυνση εργασίας του σχολείου του, αφού πρόκειται για συνδικαλιστικού τύπου αντιπαράθεση. Οι λόγοι προφανώς ευνόητοι. Μόνο που μας θυμίζουν σκοτεινές εποχές, όπου ο «χωροφύλαξ» χτύπαγε την πόρτα των αγωνιστών για τα περεταίρω…. Παλιά τακτική του κρατικού συνδικαλισμού.

Αυτή η συνδικαλιστική πρακτική είναι καταδικαστέα στη δημοκρατική συνείδηση των εκπαιδευτικών τόσο του ΟΑΕΔ, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, καθώς είναι έξω από τις αρχές και πρακτικές του υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος.

Τι επιδίωκαν  όσοι κρύβονταν πίσω από την ΟΕΛ-ΟΑΕΔ με αυτή τους την ενέργεια;

Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους για όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ και να συσκοτίσουν τα γεγονότα, που και η ΠΕΤΕΕΜ είχε αναδείξει και καταγγείλει; Έτσι εξηγείται και το πρωτόγνωρο μένος κατά του Δ.Σ.

Δίδουν εξετάσεις προάσπισης ποιών συμφερόντων; Δεν είναι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ;

Η δημόσια κριτική πράξεων ή παραλήψεων των συνδικαλιστικών οργάνων και των προσώπων που τα υπηρετούν όσον αφορά το δημόσιο συμφέρον, όπως στην περίπτωση, από πού προκύπτει ότι μπορεί να είναι άδικη πράξη και μάλιστα, με έναν επαγωγικό τρόπο  να προσδίδονται προθέσεις σε συνδικαλιστικό μέσο ενημέρωσης που δεν προκύπτουν και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, που επιδιώκεται με το επαίσχυντο ΕΞΩΔΙΚΟ να καταλογιστούν σε εκπρόσωπο συνδικαλιστικής παράταξης;

Ταυτίζουν απόλυτα τα πρόσωπα με το μέσο (σκόπιμα), όταν είναι γνωστό ότι blog αποτελεί κοινός τόπος συλλογικότητας που δημοσιεύει κείμενα, πολλές φορές, που δεν είναι αποκλειστικά της συντακτικής  ομάδας του εκπαιδευτικού δικτύου που συμμετέχει η «ΑΤΑΞΙΑ». Η ΠΕΤΕΕΜ έχει αποστείλει πολλές ανακοινώσεις της και έχουν δημοσιευθεί, διότι μέλη της είναι εργαζόμενοι στις σχολές του ΟΑΕΔ και πρέπει να ενημερωθούν για τα κλαδικά τους θέματα που τους απασχολούν.  Έχουμε δει δημοσιευμένες  ανακοινώσεις της, ακόμη και των παρατάξεων εντός της ΟΕΛ, όπου και με τον τρόπο αυτό προσδίδεται και η αντικειμενικότητα στο educ-oaed.blogspot.gr, που για προσωπικούς λόγους προφανώς θέλουν να κρύψουν οι υπεύθυνοι της «συνδικαλιστικής ερήμου» στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ.  

Ο φόβος και η αγωνίας τους είναι φανερή. Θέλουν να δείξουν από την μία την «θηριώδη παντοδυναμία» τους ενώ από την άλλη βλέπουν ότι το «πουλόβερ» αρχίζει να «ξηλώνεται» και παλεύουν με κάθε μέσο να αυτοσυντηρηθούν. Διατηρούν θέσεις προϊστάμενων διοίκησης (ποιο το επίδομα τελικά κ. Πρόεδρε;), διευθυντών, ελέγχουν  όλο τον βραχίονα διατήρησης των ρουσφετολογικών προσλήψεων ωρομισθίων, διατήρηση της διπλοθεσίας, μοίρασμα υποσχέσεων και κάποιων υπηρεσιακών μεταβολών κ.α. σε δικούς τους ανθρώπους, αποκλεισμό των ΤΕ01 από διευθυντές, καρατόμηση ωρομισθίων που δεν τους ελέγχουν Για όλα αυτά και άλλα ακόμη, που συνθέτουν το «αμαρτωλό»  τοπίο στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ διαχρονικά, και θα έπρεπε το συνδικαλιστικό κίνημα να τα αντιπαλεύει, όπως κάνουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που διώκονται στο  επίδικο ΕΞΩΔΙΚΟ, ούτε που τολμούν να ανοίξουν τα θέματα! 


 Ο Παναγιώτης Πανογεώργος της ΕΠΑΣ Αγρινίου και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι εντός των τειχών,  που αντιδρούν σε όλον αυτόν το βόρβορο και των εσμό πως γίνεται να είναι πάντα οι διωκόμενοι, ποιανού σχέδια χαλάνε; Τι έχει κάνει στο θέμα αυτό η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ; Ποιοι μεθοδεύουν όλες αυτές τις εκδικητικές διώξεις;  Πάντως πολλά ακούγονται για τους ηθικούς αυτουργούς των διώξεων αυτών….. 
 Κρίμα, θλιβεροί άνθρωποι που κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους!

Γνωρίζουν, τι έχουν πράξει, εντούτοις ασχημονούν. Αρκετές φορές δεν το κάνουν καν από πρόθεση. Πολύ απλά οι άνθρωποι είναι  «αλλού».

Αυτό το «αλλού» κάθε άλλο παρά τους αθωώνει. Εδώ δεν ισχύει το «αθώος λόγω βλακείας». Εδώ, ίσα – ίσα, έχουμε μια καταφανή απόδειξη της λουδοβίκειας αντίληψης που τρέφουν για την ύπαρξη τους. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι ο δημόσιος Οργανισμός είναι για πάρτι τους. Μοναδικό τους μέλημα η αυτοσυντήρησή τους και η συνέχειά τους.   Έτσι αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους. Βλέπετε η συνείδησή τους καθορίζεται από το γεγονός ότι θεωρούν ότι τα συμφερόντα  της άρχουσας τάξης στην εκπαίδευση – κατάρτιση της νέας γενιάς, μόνο  αυτοί μπορούν να τα «υπηρετούν» καλύτερα ως κρατικοί υπάλληλοι!

Συνεπώς κάθε αναζήτηση συνενόχων στην αντίπερα πλευρά είναι «φύλο συκής» συσκότισης των ευθυνών τους  διότι θαμπωμένοι από τα «λύτρα» απεμπόλησαν την ταξική τους καταγωγή.  

Και είναι κι αυτό ασφαλές δείγμα ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την όποια τεχνική εκπαίδευση στον ΟΑΕΔ με όρους τιμαρίων. Σχετίζονται με τους κάθε φορά διοικούντες με όρους αφέντη- ιθαγενή. Και φυσικά αντιλαμβάνονται την Ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας σαν ένα υποκεφάλαιο της προσωπικής και οικογενειακής τους βιογραφίας.

 Εκεί ακριβώς έγκειται η αναίδειά τους. Η αναίδεια τους συνιστά έκφραση της απόστασης που τους χωρίζει από αυτά που πράττουν σε βάρους αυτών που δήθεν εκλέγονται για να εκπροσωπήσουν και την πραγματική αλήθεια του ιστορικού υλισμού στην πραγματική του απόδειξη. Το συνδικαλιστικό ιερό καθήκον γι’  αυτούς έγινε παιχνίδι, ταύτισης και υποταγής με την διοίκηση και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς εξάρτησης της χώρας. Τους καημούς, τις τραγωδίες, το μεγαλείο των  ανθρώπων της εργασίας ούτε που τους ενδιαφέρει, αλλά ίσως και να μην γνωρίζουν καν τι εστί «ανυπότακτο» εργατικό-εκπαιδευτικό κίνημα.  Συμπεριφορές στρατοδικών και  

Για αυτούς η εκπαίδευση του ΟΑΕΔ δεν είναι παρά ένας χώρος, που η σχέση τους μαζί της είναι ότι αυτοί πρέπει να ασκούν διοίκηση, αφού πήραν την σκυτάλη από προηγούμενους βαστάζους του κλειστού ρουσφετολογικού και αυταρχικού συστήματος που συνεχίζει να λειτουργεί ως και σήμερα, δυστυχώς και με την ανοχή του συντεταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας. Βέβαια η ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και πολιτικά κόμματα, εκτός ότι συμφωνούν με αυτές τις δομές και υπερθεματίζουν υπέρ της μαθητείας και της κατάρτισης, που επιβάλλουν τα πολυεθνικά κυρίως γερμανικά συμφέροντα, δίνουν χέρι βοηθείας και στην συντεχνία του υποταγμένου συνδικαλισμού του χώρου σε ένα «σάπιο» περιβάλλον που διατηρείται σκόπιμα.


Αυτή η παρέα και όσοι τους ακολουθούν είναι «αλλού». Ωστόσο βρίσκεται εδώ. Θρονιασμένη πάνω στην καμπούρα των συναδέλφων που δεν τολμούν να αντιδράσουν διότι ξέρουν πλέον ότι συνδικαλισμός και διοίκηση στον ΟΑΕΔ είναι ένα και το αυτό. Μόνο όσοι υποτάσσονται σε αυτό το μέτωπο θα περνάνε καλά τους άλλους τους τρώει το σκοτάδι! Πρακτική που ακολουθούν οι ηγεσίες του χώρου μας για χρόνια διότι έχουν κάνει την ανάγκη φιλότιμο. Όλο αυτό το απόστημα δημιουργήθηκε διότι η εκπαίδευση του ΟΑΕΔ ήταν και παραμένει ένα «γκέτο» τουλάχιστο σε επίπεδο διοίκησης. 

Συνήθως οι «κηφήνες»  περνούν καλά!

Αυτή η επιτομή του συνδικαλιστικού καιροσκοπισμού, του κυνισμού και του πολιτικού αμοραλισμού, πρέπει να απομονωθεί. Απαιτούμε να καταδικαστούν από τον δημοκρατικό κόσμο σε τούτες τις δύσκολες μέρες που περνάει ο λαός μας από τα μνημόνια, που αυτή η ομάδα στηρίζει με νύχια και με δόντια να τους στείλει -οψέποτε το αποφασίσει -εκεί που τους αξίζει: «Αλλού». Κι αυτού που κρύβεται πίσω από την Ομοσπονδία τους και την παρέα τους και την αναίδεια τους και τον λουδοβικισμό τους.

 Θα το ξαναπούμε: Η συμπεριφορά τους οφείλεται στα προσωπικά τους γνωρίσματα απ’ ότι με τα πολιτικά τους χαρακτηριστικά, που αρέσκονται να προβάλουν κάθε φορά μοιράζοντας «καθρεφτάκια και χάντρες» στους «ιθαγενείς» για να τους εκμαυλίζουν ευκολότερα εξασφαλίζοντας την σιωπή τους. 

Οφείλουν ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει αυτές τις αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές πρακτικές  μιας νομενκλατούρας που κυριαρχεί στην εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, ελέω ενός ισχνού εκλεκτορικού σώματος στελεχών και παρατρεχάμενων, αφού οι συνάδελφοι στις τελευταίες εκλογές τους γύρισαν την πλάτη και απείχαν σε ποσοστό πάνω από το 50%, μη έχοντας άλλον τρόπο αντίδρασης σε αυτή την ομηρία του «εξαναγκασμού» των πελατειακών σχέσεων που διαμόρφωσαν οι ίδιοι εκπρόσωποί τους, που τώρα θέλουν δήθεν να υπερασπιστούν τα «ιερά» και τα «όσια», που οι ίδιοι έχουν ποδοπατήσει και μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο χρόνια τώρα.

 Η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία, η ανεκτικότητα και η υψηλή αίσθηση δικαίου είναι οι αρετές εκείνες που θα μας κρατήσουν όρθιους σαν κοινωνία. Όχι η νευρικότητα, η απολυτότητα και ο ρεβανσισμός.

Συνεπώς μετά όλων αυτών τους ρωτούμε ευθέως όλους αυτούς, που ασχημονούν και προσβάλουν όλους αυτούς που αγωνίζονται και υπερασπίζονται διαχρονικές αξίες του ταξικού εργατικού κινήματος – «τι επιδιώκουν με όλα αυτά;»

Μήπως θέλουν να επιβεβαιώσουν τη ρήση συναδέλφου εκπαιδευτικού του ΟΑΕΔ «περί συνδικαλιστικής αλητείας;»

Να γνωρίζουν όμως ότι το εκπαιδευτικό κίνημα και μνήμη και γνώση έχει των όσων έχουν συμβεί από ιδρύσεως του ΟΑΕΔ και τον ρόλο καθενός ξεχωριστά και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα απαντήσει συντεταγμένα.

Αλίμονο και σε εσάς μοιραίοι υποκριτές «συνδικαλιστές», που ενώ σας ψηφίζουν για να προασπίσετε τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών εργαζομένων, βολεύετε τον εαυτό σας, τα παιδιά σας και αυτούς που σας υποδεικνύουν τα αφεντικά σας με κάθε τρόπο… Αδιαφορώντας για τους άλλους…

Οι Προκλήσεις και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν, απ’ όπου και αν προέρχονται . 

«Οα μν, γραμματες κα Φαρισαοι ποκριταί»

  Ιωάννινα 22-11-2018

ΥΓ.: «Καλή συνέχεια στο έργο σας…..»



1) Εκδιωχθέντες & Αδικημένοι Εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ

2) Εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ μέλη ΠΕΤΕΕΜ-ΤE 




 Δείτε το ΕΞΩΔΙΚΟ της παρέας Σταμούλο-Μπολόφιδων








--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου