Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

«Ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ΤΕ01 και ΔΕ01 στην ΑΣΠΑΙΤΕ» - Γιατί αποκλείονται οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ ;


ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
α) Γραφείου Υφυπουργού κ. Δ. Μπαξεβανάκη fypourgos_mp@minedu.gov.gr
β) Προϊστάμενο Δ/νσης ΤΕΕ κ. Μουστάκα Γεώργιο
γ) κ. Μπερνιδάκη Ιωάννη, Πρόεδρος τριμερούς επιτροπής mpernioa@yahoo.gr
2. ΑΣΠΑΙΤΕ info@aspete.gr
3. ΟΛΜΕ

Στη διαρκεί προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της εργαστηριακής εκπαίδευσης στη ΤΕΕ,  διεκδικούμε την ουσιαστική επιμόρφωση των συναδέλφων του κλάδου μας ΤΕ01, καθώς και των εκπαιδευτικών που έχουν  αποκλειστική τους απασχόληση στα σχολικά εργαστήρια, όπως οι συνάδελφοι ΔΕ01, θέταμε πάντα
ως προτεραιότητα την φοίτησή τους στο ετήσιο αντίστοιχο πρόγραμμα της ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ,  για παιδαγωγική, εκπαιδευτική, επαγγελματική και υπηρεσιακή αναβάθμισή τους.

Μετά τη θετική εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος επιμόρφωσης, προκύπτουν διάφορα θέματα:
1) Αποκλεισμός συναδέλφων -  επιβολή διδάκτρων φοίτησης.
α) Θεωρούσαμε δεδομένο ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι μέρος των υποχρεώσεων της πολιτείας για δωρεάν φοίτηση, όπως έτυχαν όλοι οι προηγούμενοι απόφοιτοι της ΠΑΤΕΣ (διετούς ή μονοετούς φοίτησης) και όχι σε αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, όπου και το ΣτΕ, πρόσφατα  δέχθηκε ότι είναι παράνομα τα δίδακτρα σε προσφυγή σπουδαστών της ΑΣΠΑΤΕ.

β) Οι συνάδελφοι της περιφέρειας θα επιβαρύνονται επιπλέον οικονομικά από τις καθημερινά μετακινήσεις τους μεγάλων αποστάσεων σε άλλες πόλεις που υπάρχει ΑΣΠΑΙΤΕ έναντι των σχολείων που υπηρετούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

γ) Τα πρώτα στοιχεία μιλούν ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αν και είχαν συμπληρώσει την σχετική αίτηση συμμετοχής διότι δεν μπορούν ανταποκριθούν λόγω διδάκτρων.

    2.       Δεν υπάρχει καν η σχετική διευκόλυνση στο ωράριο εργασίας των συναδέλφων από την υπηρεσία για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, όπως αρχικά είχαμε ζητήσει με το  αριθ. πρωτ 07/13-6-2017 έγγραφό στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, όπως παλαιότερα είχαν απαλλαγή για όλη τη διάρκεια της φοίτησης οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου 9 Ν. 576/77.

  3.  Αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα συνάδελφοι για τον λόγω ότι δεν ενημερώθηκαν για να υποβάλλουν αίτηση «εντός του ορισθέντος χρόνου», χωρίς να έχουν ευθύνη οι ίδιοι, αφού δεν τους ενημέρωσαν από τα σχολεία τους για την εγκύκλιο του κ. Υφυπουργού.

  4.  Αποκλείονται οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ χωρίς κάποια σοβαρή δικαιολογία.

  5. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον αποκλεισμό των ελάχιστων αναπληρωτών ΤΕ01. Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν μεγάλη διδακτική προϋπηρεσία στην ΤΕΕ, με τον αποκλεισμό τους  στερούνται την επιμόρφωση και τη συνέχεια στην εργασία και αυτό είναι άδικο.   


Ζητάμε από τον κ. Υφυπουργό άμεσα να δώσει λύση στα πιο πάνω για να μπορέσουν να συμμετέχουν απρόσκοπτα όλοι οι συνάδελφοι ΤΕ01 και ΔΕ01, στο ετήσιο πρόγραμμα που εκτελείται από την ΑΣΠΑΙΤΕ και να μην έχουμε αποκλεισμούς για οικονομικούς και υπηρεσιακούς λόγους τουλάχιστον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου