Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ (3-12-2016)


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)
        Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ασχολούνται με ζητήματα διοίκησης και με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εργαζομένων.
Πρόκειται για κρατικά όργανα που αποτελούνται από τρία (3) «διορισμένα στελέχη»της Διοίκησης και από δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων.
Το θεσμικό-νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα προκαθορισμένα πλαίσια  που κάθε φορά χαράζουν το αστικό κράτος και οι...
κυβερνήσεις του. 
Είναι ένας ακόμα μηχανισμός χειραγώγησης των εργαζομένων που επιχειρεί να πείσει, επιπλέον, ότι το σύστημα δουλεύει δήθεν δημοκρατικά, σε συνθήκες «συμμετοχικής δημοκρατίας» και «λαϊκού ελέγχου».
Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μπορεί να λειτουργεί με όρους «αξιοκρατίας» και «δικαιοσύνης», σ’ αυτές τις συνθήκες που ζούμε στο πετσί μας, στο πλαίσιο της ματωμένης πολιτικής που στηρίζεται στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την επέκταση των ελαστικών-κακοπληρωμένων μορφών απασχόλησης, τον αυταρχισμό, στην εντατικοποίηση,την καταβαράρθρωση του ασφαλιστικού.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Βασικό κριτήριο της ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να είναι ποιο κίνημα μπορεί σήμερα να  αντιπαλέψει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
Κίνημα που
-Θα δίνει ανυποχώρητο αγώνα για την κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
- Δύναμη ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πρωταγωνιστής και στήριγμα στην εναλλαγή αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
·     Κίνημα που να παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, όχι να σπέρνει αυταπάτες για μια «άλλη, καλή,δικαιότερη» διαχείριση της κατάστασης, στα πλαίσια της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
·     Κίνημα που θα παλεύει για αποκλειστικά Δημόσιο ΟΑΕΔ στην υπηρεσία των ανέργων και εργαζομένων, που θα υπερασπίζεται τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, που δεν αποδέχεται την ανακύκλωση της ανεργίας και την εγκαθίδρυση των ελαστικών βάρβαρων μορφών απασχόλησης, όπως είναι ο προσανατολισμός του ΟΑΕΔ σήμερα.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Αυτή είναι η αντίληψή μας για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και το ρόλο των αιρετών. Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ

Όλους αυτούς που είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού -και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια- για την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια «κρατικοί υπάλληλοι», αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού. Πουλάνε εκδούλευση για πράγματα που είναι αυτονόητα δικαιώματά μας. Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση σου.
Μην εμπιστεύεσαι αυτούς που έχουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα που σκόπιμα κρύβουν, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν τον αντιδραστικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ασκώντας συνδιοίκηση.
Μην εμπιστεύεσαι αυτούς που εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους να ζουν με ψίχουλα, με μειωμένες απαιτήσεις, να συμβιβάζονται με τη λογική του μικρότερου κακού.
Συνάδελφοι,
Σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα, δοκιμάστηκαν μια σειρά επιλογές που υποτίθεται πως θα έδιναν λύση στα λαϊκά προβλήματα ή έστω θα ανέκοπταν τη σφοδρή επίθεση των επτά τελευταίων χρόνων.
Εναλλάχτηκαν κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων αλλά η αντιλαϊκή επίθεση δεν ανακόπηκε ,αντίθετα δυνάμωσε, γιατί παραμένουν οι αιτίες που γεννούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Ενίσχυσε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. που παλεύουν για τα δικαιώματα των συναδέλφων μέσα και έξω από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Που δεν έχουν καμιά δέσμευση απέναντι στη διοίκηση,δε λειτουργούν στη βάση προσωπικών εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών.
Που δεν υπηρέτησαν από κανένα πόστο και με κανένα τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές καμιάς κυβέρνησης, δεν τους συνδέει κανένας ομφάλιος λώρος με αυτές.
Που αντιπαλεύουν ανυποχώρητα την αντιλαϊκή πολιτική, την ευνοιοκρατία και τον αυταρχισμό. Είναι οι μόνες δυνάμεις που, με ταξική πυξίδα, μπορούν να μάχονται από κάθε μετερίζι, για την ενημέρωση των εργαζομένων, την αποκάλυψη των σχεδίων της διοίκησης, την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των συναδέλφων απέναντι στην αυθαιρεσία και την αδικία.

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ  (ΚΠΑ2 ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΚΠΑ2 ΒΟΛΟΥ)

ΔΟΒΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

ΖΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ)

ΜΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

ΣΙΟΥΣΙΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΠΑΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ)

ΣΧΙΖΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΠΔΑΝ)

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΚΠΑ2 ΠΑΛΛΗΝΗΣ)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΚΠΑ2 ΚΑΒΑΛΑΣ)

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΚΠΑ2 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ)

ΧΑΡΝΤΑΜΠΙΛΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (ΚΠΑ2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ)

 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου