Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίασε (13-10-2015) το Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ Ν/Δ Ελλάδας με καθυστέρηση 4 μήνες!!!!


Δυστυχώς για το συνδικαλιστικό κίνημα (ότι απέμεινε) υπάρχουν σωματεία εργαζομένων εκπαιδευτικών, όπως ο Σύλλογός μας, που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια. Δεν επιτελούν ούτε τα βασικά τους καθήκοντα, αντίθετα βάζουν πλάτη διαχρονικά σε αντιεκπαιδευτικά μέτρα των κυβερνήσεων και της Διοίκησης.
Έχουν εγκαταλείψει τους συναδέλφους και τα σχολεία, που υποτίθενται ότι εκπροσωπούν,  τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος και αυτοί ασχολούνται μόνο με τις επιτροπές προσλήψεων του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού (ωρομισθίων) και τα...
προγράμματα κατάρτισης του κ. Ράιχενμπαχ. Πρώτιστο ενδιαφέρον τους η εξασφάλιση της συνέχειας των «δικών» τους παιδιών και η διατήρηση των καλών σχέσεων με τους παράγοντες της διοίκησης !
Τα γράφουμε όλα αυτά διότι ως  «ΑΤΑΞΙΑ» έχουμε στηλιτεύσει με ανακοινώσεις μας, πολλές φορές όλα αυτά τα διαλυτικά και εκφυλιστικά φαινόμενα στον ΟΑΕΔ, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο χώρο μας δεν υπήρξε οργανωμένη Συλλογική αγωνιστική δράση, που να αντιτίθεται στις πολιτικές διάλυσης των σχολών μας, στον άκρατο παραγοντισμό και στις ατομικές λύσεις. Έχουν αφεθεί οι συνάδελφοί μας στο έλεος της παράτασης.  Η ανασφάλεια και αβεβαιότητα επανέρχονται στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, που έχουν μένει ακόμη στον ΟΑΕΔ.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νοτιοδυτικής Ελλάδας «δέησε» μετά από τέσσερις μήνες να συγκαλέσει το Συμβούλιο σε συνεδρίαση στη Πάτρα τη Τρίτη 13/10/2015, αλλά το περιεχόμενο του Συμβουλίου ήταν μία από τα ίδια. Δηλαδή τίποτε! Με την ευθύνη και της ΔΑΚΕ, που με κροκοδείλια δάκρυα ενώ διαμαρτυρήθηκε για την τύχη της σφραγίδα του Συλλόγου, για την κατάργηση, σχολών και ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ τσιμουδιά!!! Στο μοίρασμα όμως των καρεκλών δεν διαφωνούν με αυτούς που καταγγέλλουν για το κλείσιμο του Συλλόγου.
Συνάδελφοι και η υποκρισία έχει όρια…  
Αποφάσισαν δε τη «τελευταία εκφορά» του Συλλόγου να την ολοκληρώσουν προφανώς στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου με τον ορισμό Γεν. Συνέλευση, χωρίς ζύμωση, ενημέρωση των συναδέλφων και προπαντός δίχως αγωνιστική ατζέντα στην επερχόμενη «καταχνιά» των μνημονίων που φέρνει το οριστικό κλείσιμο της εκπαίδευσης στον Οργανισμό.
Εμείς τιμούμε την ψήφο των συναδέλφων με την παρουσία μας έστω και σε ένα θνησιγενές συνδικαλιστικό όργανο έως ότου προετοιμαστεί η αντεπίθεση για το νέο που έρχεται και θα σαρώσει όλη αυτή τη μούχλα που μας καταδίκασε στη σύγχρονη φτώχεια και τη διάλυση της δημόσιας ΤΕΕ.
Τα υπόλοιπα στη Γεν. Συνέλευση στο Μεσολόγγι, Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργητικά στη συνέλευση τις 23-10-2015.
«Οι καιροί ου μενετοί!»  
ΠΑΤΡΑ 13-10-2015
Από την ΑΤΑΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου