Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

«Δεξιότητες» και… αδεξιότητες διαλύουν την εκπαίδευση του ΟΑΕΔ.


«ΑΤΑΞΙΑ»
Ενιαίο Συνδικαλιστικό Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ
«Δεξιότητες» και… αδεξιότητες διαλύουν την εκπαίδευση του ΟΑΕΔ.
Με «κραυγή» αγωνίας στην τελευταία ανακοίνωσή μας (23-9-2015), εκφράζαμε τους φόβους μας για την συνδικαλιστική «ραθυμία», που υπάρχει σε επίπεδο ΟΕΛ και Περιφερειακών Συλλόγων και δεν άργησε, δυστυχώς,....
να επιβεβαιωθούμε.
Μετά τις διαμαρτυρίες μας και τα «κροκοδείλια» δάκρυα της ΔΑΚΕ για δήθεν διάλυση του Συλλόγου μας, η πλειοψηφία της πρώην ΠΑΣΚ «εδέησε» να συγκαλέσει Γεν. Συνέλευση την Παρασκευή 23-10-2015 στο Μεσολόγγι και να βρεθεί η ευκαιρία συναντηθούμε και ως μέλη του Δ.Σ. μετά από 4 μήνες!!!
Η συμμετοχή ήταν σχετικά καλή  οφείλεται και στο γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι ανησυχούν, αφού δεν έχουν ωράριο, διότι οι ειδικότητες στις ΕΠΑΣ μια κοντά στην άλλη κλείνουν.
Η διπλή παράταση (φιλί της ζωής) που δόθηκε για τα σχολεία μας χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον της τυπικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ και των εκπαιδευτικών του, ήταν από τα θέματα που ουσιαστικά δεν συζητήθηκαν, ούτε λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις για να αποκρουστούν οι μνημονιακές πολιτικές που κλείνουν τα σχολεία και επιβάλλουν την γενικευμένη κατάρτιση με πυλώνες τους ιδιώτες.
Μια Γεν. Συνέλευση που μάλλον περισσότερο ενδιέφερε  το δένδρο παρά το δάσος και για το λόγο αυτό εμφανίστηκαν και οι παράγοντες της διοίκησης «μεταμορφωμένοι» σε «συνδικαλιστές» από την ΟΕΛ, για τη διαχείριση των κραδασμών…
Με τον τρόπο αυτό το Προεδρείο του  Περιφερειακού Συλλόγου Ν/Δ Ελλάδος εκτέλεσε την καταστατική του αποστολή για την συνέχιση του «θεάρεστου» έργου του, συνεπικουρούμενο από την παραιτημένη ΔΑΚΕ των διευθυντών.
Οι συνάδελφοι μόνιμοι εγκαταλειμμένοι στην αβεβαιότητα, έλαβαν μόνο υποσχέσεις, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις,  για να επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμα το παλιότερο σλόγκαν «κατόπιν ενεργειών μου»!
Όμως συνάδελφοι, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν τώρα ποιο έντονα διότι οι δυνάστες τοκογλύφοι των Εθνών και οι ντόπιοι υπηρέτες τους, απαιτούν ακόμα και την ψυχή μας για ένα «κομμάτι ψωμί», αδιαφορώντας αν αυτό φθάνει για όλη την οικογένεια των εργαζομένων εκπαιδευτικών.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοι γίνονται θύματα των υποσχέσεων και των ατομικών τους λύσεων που έχουν επιλέξει να πορευτούν. 

 Καμία κουβέντα για το «όργιο» στις προσλήψεις των ωρομισθίων και τους αποκλεισμούς εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ01. Όλα είναι μοιρασμένα και συμφωνημένα από τους δύο «μονομάχους» με την διεύθυνση εκπαίδευσης σε ρόλο «αλυτάρχη»!
Η ΟΕΛ και οι Περιφερειακοί Σύλλογοι βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη», απουσιάζουν τόσο από τα καθημερινά προβλήματα των σχολείων, όσο και από τον σχεδιασμό για αγωνιστική απάντηση μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό κίνημα. Φοβικοί και ένοχοι για ότι δεν έχουν κάνει ενώ τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες τις μετατοπίζουν σε άλλα συνδικαλιστικά όργανα και πρόσωπα ενώ οι ίδιοι δεν ξέρουν τίποτε για αυτό που συμβαίνει.  
Ο  «συντηρητικός χειμώνας» που ήρθε στη χώρα μας και στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ κ.λ.π. θα πάει μακριά,  όσοι δεν έχουν τη δύναμη ή δεν θέλουν να αντισταθούν θα πορευτούν με την ήττα, που οι ίδιοι επέλεξαν.

……»….άβουλος μη σταθείς στιγμή μπρός στη ζωής τη στράτα…
… Τίποτα- Τίποτα σε εσάς δεν έχουν δώσει
Όσοι σοφοί κι αν πέρασαν και παντογνώστες και μεγάλοι.
Ποιον περιμένετε να έρθει; Ποιον καρτερείτε να σας σώσει;
Εσείς οι ίδιοι, με τα χέρια σας
Με το μυαλό σας, με την πράξη,
αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας,
ποτέ της δεν θα αλλάξει….» «Φ. Αγγουλές»

Από το «Αλλάξτε την μοίρα σας»
Για μας το διακύβευμα είναι «Απειθαρχία ή υποταγή»
Μεσολόγγι 30-10-2015
 

Παναγιώτης Πανογεώργος
Μέλος Δ.Σ. Περιφερειακού Συλλόγου Ν/Δ Ελλάδος
Για την «ΑΤΑΞΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου